Alexandru Rafila: Este una dintre posibilităţi să se impună restricţii doar în anumite zone

Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, a declarat la Digi24 faptul că situaţia creşterii cazurilor de coronavirus era oarecum aşteptată, iar media este, totuşi, de două ori mai mare decât acum 2-3 săptămâni

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 19:17
Alexandru Rafila: Este una dintre posibilităţi să se impună restricţii doar în anumite zone

„Dacă se stabilizează numărul de noi infectați, situația este gestionabilă. Creșterea celor spitalizați este cu aproape o mie mai mare. Dar, acest număr, probabil, va scădea, după ordinul Ministerului Sănătății prin care asimptomaticii vor putea fi externați după 10 zile de spitalizare. Eu nu cred că există cineva care să susțină că infectarea nu există”, a continuat șeful Societății Române de Microbiologie.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Transmiterea comunitară este evidentă. Populaţia va fi obligată să respecte regulile de prevenţie”

În ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, Rafila a susţinut că dacă este deschisă o activitatea bine reglementată, nu consideră că există un mare pericol de infectare. De asemenea, acesta susţine că există posibilitatea impunerii unor restricţii doar în anumite zone din România.

„Dacă deschidem o activitate și ea este bine reglementată, nu cred să există un mare pericol de infectare.Totuși, comportamentul individual condiționează succesul acestor măsuri de relaxare. Este una dintre posibilități să se impună restricții doar în anumite zone. Totuși, nu cred că vom discuta doar de un județ, ci doar de localități, pentru a nu ține economia pe loc”, susţine Rafila.