Alexandru Rafila şi Florin Cîţu, contre pe tema CERTIFICATULUI COVID: „Este un om eficient, a demonstrat-o pe tot parcursul anului trecut”

Alexandru Rafila îl laudă pe Florin Cîţu, după ce fostul premier a propus ca certificatul verde COVID să devină obligatoriu. Actualul ministru al Sănătăţii spune că preşedintele PNL a demonstrat pe tot parcursul anului trecut că este un om eficient.

07 ian. 2022, 14:31
Alexandru Rafila şi Florin Cîţu, contre pe tema CERTIFICATULUI COVID: „Este un om eficient, a demonstrat-o pe tot parcursul anului trecut”

Alexandru Rafila îl laudă pe Florin Cîţu şi anunţă că va susţine orice demers al fostului premier care are impact favorabil asupra sănătăţii publice.

Alexandru Rafila îl „laudă” pe Florin Cîţu: „Este un om eficient”

Ministrul Sănătăţii a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului premier Câţu, după ce acesta a propus ca certificatul verde covid să devină obligatoriu. Rafila a anunţat că va susţine acest demers.

Citeşte şi În ce condiţii se vor închide şcolile în România în valul 5 COVID. Explicaţia ministrului Sănătăţii

„În ceea ce priveşte certificatul verde, mă bucură eficienţa domnului Cîţu. Domnul preşedinte Cîţu este un om eficient, a demonstrat-o pe tot parcursul anului trecut şi probabil că aceeaşi eficienţă o va demonstra şi prin promovarea unui proiect de act normativ în ceea ce priveşte utilizarea certificatului verde pentru anumite categorii. Răspunsul meu este următorul: poziţia mea este favorabilă de susţinere a oricărui demers care are impact asupra sănătăţii publice, un impact favorabil asupra sănătăţii publice.

Aşteptăm cu mare interes propunerea domnului preşedinte Cîţu şi în măsura în care ea va fi validată la nivel politic, pentru că dânsul reprezintă unul dintre cele trei partide ale coaliţiei, cu siguranţă eu nu am niciun motiv să mă opun unei astfel de propuneri”,  a declarat ministrul Sănătăţii, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Președintele PNL Florin Cîțu spune că e nevoie rapid de o analiză pe tema certificatului verde şi reproşează PSD că nu-și asumă o variantă a certificatului verde

„Orice instrument e util. Ar trebui să se facă analiză să vedem ce măsuri putem lua să crească gradul de vaccinare. Analiza trebuie să vină de la cei care au propus măsurile, fără o analiză transparentă nu putem lua decizii curajoase. Vom vedea specialiștii ce vor spune. Este singurul proiect pe care îl avem, e singurul proiect. Dacă își asumă guvernul un alt proiect și e mai bine făcut și trece mai ușor. Eu înțeleg de la specialiști că această măsură cu certificatul verde ajută la creșterea numărului de vaccinați, mergem mai departe. Dacă există și alte soluții. le punem în aplicare. Nu voi accepta nicio măsură care să blocheze economia.

Nu a fost nicio discutie la Palatul Cotroceni. Daca se doreste, decizia se ia la Guvern si proiectul de lege daca e bun si constitutional poate fi trimis la Parlament. Pot fi si mai multi initiatori deputati si senatori care sa-l depuna. Azi avem un certificat verde, e bine ca-l avem, alte solutii nu au fost aduse la vot, nu au fost propuse, nu au fost adoptate in Guvern. Vointa politica exista, avem un proeict in Parlament si deocamdata nimenei nu isi asuma alt proiect”, a declarat Florin Cîțu.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 5.922 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 31 decese. Nu sunt raportate decese anterioare.

Citeşte şi Stare de alertă de sâmbătă: Amendă de 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă