Alexandru Rafila: Nu este vorba de termoscanare. Este vorba despre măsurarea temperaturii. Firesc ar fi întâi să le explici oamenilor

Alexandru Rafila a declarat la Digi24 faptul că la intrarea în magazine și instituții nu se face termoscanare, ci doar se măsoară. Medicul a explicat unde se face de fapt termoscanare.  

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 08:18
Alexandru Rafila: Nu este vorba de termoscanare. Este vorba despre măsurarea temperaturii. Firesc ar fi întâi să le explici oamenilor

Medicul susține că nu este vorba despre termoscanare, ci despre măsurarea temperaturii. Mai mult decât atât acesta a adăugat faptul că termoscanarea nici nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura.

Citește și: Câte ore poate fi purtată masca de protecţie? Alexandru Rafila: „Dacă se va umezi poate dăuna”

„Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii. Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranță celor care se tem că se găsește ceva la persoana care e investigată.Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt niște dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituții cu trafic mare de persoane” , susține Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a explicat faptul că termoscanarea nu se referă la măsurare individuală a temperaturii.

”Termoscanarea nu se referă la măsurarea individuală a temperaturii. Dacă folosim un termen mult mai simplu, măsurarea temperaturii de la distanță, o parte din neliniști o să dispară, lumea nu cred că o să-și închipuie că se poate obține altceva decât o temperatură corporală, care în mod normal e până la 37 grade” , susține medicul.

De asemenea, medicul susține că oamenilor le trebuie explicat înainte ce tip de aparate se folosesc, dar și dacă personalul este instruit.

”Una dintre principalele elemente pe care nu le luăm în considerare când luăm foarte multe decizii e să le pregătim înainte, să le explicăm oamenilor cu ce tip de aparate se face, dacă personalul a fost instruit. Trebuie să oferi informații, să dai încredere că nu li se întâmplă altceva decât că li se măsoară temperatura. Asta ar fi ordinea firească a lucrurilor, întâi să faci campanie de informare, apoi să iei decizia, de multe ori facem invers și ne gândim cum să reparăm lucrurile, probabil aici mai e încă de lucru”, a explicat Alexandru Rafila.