SONDAJ CURS PSD se menţine pe primul loc în preferinţele românilor, care cred că ţara noastră va fi primită în Schengen în 2022

Datele celui mai recent sondaj de tip omnibus, realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022 au fost publicate de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS. Noua cercetare sociologică arată schimbări minore față de sondajele CURS din septembrie, iulie și mai 2022.

27 nov. 2022, 22:16
SONDAJ CURS PSD se menţine pe primul loc în preferinţele românilor, care cred că ţara noastră va fi primită în Schengen în 2022

Românii pare că sunt în mare mulţumiţi de actuala coaliţie de guvernare, astfel că ultimul sondaj CURS dat publicităţii arată că PSD şi PNL sunt în continuare pe primele două locuri în topul preferinţelor populaţiei.

PSD – 34% (35% în septembrie, 37% în iulie, 35% în mai)

PNL – 24% (22% în septembrie, 24% în iulie, 23% în mai)

AUR – 12% (15% în septembrie, 12% în iulie, 10% în mai)

USR – 9% (8% în septembrie, 7% în iulie, 9% în mai)

Citeşte şi: Gabriela Firea, susținută de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Ludovic Orban: „Să nu zicem tragic, dar ar fi comic”

UDMR – 5% (5% în septembrie, 5% în iulie, 5% în mai)

PMP – 4% (4% în septembrie, 4% în iulie, 6% în mai)

PU-SL – 4% (4% în septembrie, 4% în iulie, 4% în mai)

Alt partid – 8% (sub 2% fiecare> Forța Dreptei, REPER, SOS România, Pro România, PER, ApP)

De asemenea, pentru prima dată, sondajul conține și o întrebare referitoare la Spațiul Schengen, temă de mare interes în ultimele luni.

Potrivit cercetării sociologice, 13% dintre români sunt siguri că România va fi admisă în Spațiul Schengen, iar 45% sunt înclinați să fie optimiști în această privință. 24% dintre români cred că șansele sunt mai degrabă mici pentru ca România să fie admisă în Schengen, iar 11% sunt convinși că acest lucru nu se va întâmpla.

Citeşte şi: USR vine cu o inițiativă legislativă pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor care studiază în alte localități decât cele de domiciliu