Alexandru Rafila, profeții dezastruoase: „Vor mai fi valuri, 5,6”

Alexandru Rafila a dat un prognostic pesimist în cadrul interviului cu Marius Tucă. Medicul a anunțat că pandemia de Covid19 va avea perioade în care numărul de cazuri va crește semnificativ.

31 aug. 2021, 22:20
Alexandru Rafila, profeții dezastruoase: „Vor mai fi valuri, 5,6”

Alexandru Rafila a vorbit în cadrul emisiunii lui Marius Tucă despre evoluța pandemiei de Covid19. Medicul a dat un prognostic pesimist și a afirmat că este firesc să urmeze și alte valuri în care numărul de infectări va crește.

Specialistul a subliniat totuși că în contextul vaccinării populației aceste noi valuri de Sars-Cov-2 nu ar trebui să reprezinte un pericol pentru sănătatea publică.

„Vor mai fi valuri, 5,6, mai mari, mai mici. Părerea mea este că aceste valuri nu vor mai fi o problemă de sănătate publică, cel puțin în Europa, unde marea majoritate a populației va fi vaccinată sau va fi trecut prin boală. Varianta aceasta, Delta, va produce multe îmbolnăviri și imunizări, deci anul viitor chiar dacă vor mai exista niște valuri, ele nu vor pune probleme din punct de vedere al sănătății, cel puțin în Europa”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila scoate la iveală eșecul guvernării: „Ei transmit mesaje precum „Am învins pandemia” ca să fie populari”

Alexandra Rafila

a declarat la emisiunea lui Marius Tucă că cei de la guvernare au oferit un exemplu greșit populației în ceea ce privește măsurile de siguranță luate pentru prevenirea valului 4 al pandemiei.

Medicul a criticat coaliția deoarece a transmis mesaje eronate populației, în care se afirma că pandemia a fost „învinsă”. Rafila susține că astfel de informații eronate au fost prezentate populației în scopul creșterii popularității celor aflați la guvernare.

Rafila a declarat că propaganda făcută de coaliție, în legătura cu gestionarea pandemiei, a contribuit la dezinfomarea cetățenilor.

„Coaliția nu s-a pregătit cu nimic pentru valul 4 al pandemiei. Eu am adus în discuție predicțiile Ministerului Sănătății ei spuneau ca vor fi 1500 cazuri la sfârșitul lunii septembrie, suntem aproape de acest număr și suntem abia la începutul lui septembrie.
Ratarea campaniei de vaccinare și mesajele contradictorii care au tratat această campanie ca un mare succes sau ca un mare eșec.
Azi Președintele Comisiei Europene a spus că 78% din poplația Europei este vaccinată, România este pe penultimul loc.
Mesaje precum „Am oprit pandemia!” a fost un mesaj foarte prost, oamenii au înțeles greșit mesajul. De la începutul lui 5 iulie a fost o creștere constantă a cazurilor. În fiecare săptămână numărul de cazuri creștea cu 1,5%. A crescut timp de 5 săptămâni la rând, iar în a cincea săptămână, apare conducerea guvernului la un festival, fără mască și spune: „E momentul să mergem la festival în aglomerații mari fără mască”. E vorba de semnalul pe care îl dau cei care conduc țara. Ei transmit mesaje precum „Am învins pandemia” și o fac pentru că vor să fie populari. Lucrul cel mai important nu e să forțezi omul, ci să-i explici să-l educi.”, a declarat Alexandru Rafila.