Alexandru Rafila, propunerea de premier a PSD: „E o propunere onorantă, dar înseamnă şi multă responsabilitate”

Alexandru Rafila este una dintre propunerile de premier ale PSD. Medicul a spune că a fost luat prin surprindere de anunţul făcut de Marcel Ciolacu, duminică seară.

07 dec. 2020, 09:16
Alexandru Rafila, propunerea de premier a PSD: „E o propunere onorantă, dar înseamnă şi multă responsabilitate”

Alexandru Rafila este mulţumit de rezultatul pe care PSD l-a avut la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Imi pare bine ca am putut sa ajut si eu la acest efort. Cred ca a contat increderea oamenilor. Ma bucur ca suntem pe primu loc. Rezultatul de aseara a fost consolidat de numaratorare voturilor.

Optiunile partidului PSD trebuie luate in considerare”, a spus medicul la România Tv.

Citeşte şi Avertisment sumbru al lui Alexandru Rafila: Să dea Dumnezeu să mă înșel eu

Alexandru Rafila, propuneare de premier a PSD: Am aflat din presă

„A fost surprinzătoare propunerea lui Marcel Ciolacu, pentru că nu discutasem înainte. Am aflat din presă. E o propunere onorantă, dar înseamnă şi multă responsabilitate. E un lucru care trebuie cântărit, pentru că e vorba de conducerea destinelor unei ţări. Trebuie experienţă, dar trebuie să fii şi nominalizat, pentru că ultimul cuvânt îl are preşedintele. Mai trebuie să existe şi o majoritate care să valideze această numire.

Împreună cu mai mulţi colegi care lucrează în zona de sănătate publică avem soluţii, nu se pune problema să nu putem controla pandemia. Ea a fost marcată de politicianism. E momentul ca zona profesională să răspundă provocărilor, pentru că politica uneori dă greş.

Nu ştiu să vă spun (n.r cum va juca preşedintele), dânsul are consultări cu toate partidele. Probabil va acţiona conform Constituţiei şi va solicita fie partidului care este pe primul loc în alegeri, PSD, sau unei coaliţii care se va structura zilele astea, să formeze un Guvern. Trăim o perioadă dificilă, un nou Guvern rezultat din alegeri trebuie să intre rapid în funcţiune, cu cât mai repede, cu atât mai bine.”,a spus Rafila la România Tv.

Citeşte şi Lockdown după alegeri anunță Rafila: Cifrele de acum nu arată situația reală

Reamintim că Marcel Ciolacu a anunţat, duminică seară, că Alexandru Rafila se află printre propunerile de premier ale PSD.

„Avem trei variante. După discuţiile avute cu colegii, avem şi a patra variantă – domnul Rafila (Alexandru Rafila)

Este domnul Grindeanu, domnul Tudose. Este şi domnul Vasile Dîncu. Sunt ferm convins că acesat lucru se va tranşa prin vot împreună cu colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct, la România TV.

Întrebat dacă ia în calcul să devină premier, Marcel Ciolacu a afirmat că exclude această variantă.

„Nu, am anunţat că este o perioadă complicată şi PSD a văzut ceea ce doresc românii de la partide, o reformă şi o schimbare de atitudine”, a mai precizat liderul PSD.