Alexandru Rafila refuză propunerea lui Victor Ponta. „Nu candidez la Primăria Capitalei!”

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat, vineri, că a primit oferta de a candida la Primăria Capitalei din partea partidului Pro România, însă a decis să refuze propunerea făcută de Victor Ponta.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 16:56
Alexandru Rafila refuză propunerea lui Victor Ponta. „Nu candidez la Primăria Capitalei!”

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat că oferta de a candida la Primăria Capitalei i-a fost făcută înainte de a pleca în vacanţă şi a cerut un răgaz să reflecteze asupra ei, pentru că este o propunere „pe care trebuie să o digeri”, conform Digi24.

Alexandru Rafila s-a întors din vacanţă în urmă cu două zile şi i-a spus lui Victor Ponta că a decis să refuze oferta şi să nu candideze pe motiv că „trăim o perioadă dificilă”. De asemenea, profesorul consideră că ar fi mai multă nevoie de experienţa sa în domeniul sănătății decât în administrația publică.

Alexandru Rafila ar putea candida la Primăria Capitalei din partea Pro România. Ponta: „Săptămâna viitoare o să ne anunţăm candidaţii”

Numele medicului Alexandru Rafila a început să fie vehiculat în spaţiul public ca posibil candidat al Pro România la Primăria Capitalei. Întrebat despre candidatura profesorului Rafila, Victor Ponta a spus la TVR: „M-aş bucura, pentru că am o părere foarte bună despre domnia sa”.

Întrebat dacă va candida el însuși la Primăria Capitalei, Victor Ponta a reiterat că Pro România va avea un candidat propriu, despre care şi-a exprimat speranţa că va fi mai bun decât el.

„Pro România va avea un candidat care va oferi o alternativă faţă de domnul Nicuşor Dan şi doamna Firea. Pro România o să aibă candidat care va lua multe voturi de la Nicuşor Dan şi de la Gabriela Firea”, a spus Victor Ponta.

Alexandru Rafila, mesaj teribil pentru români. „Vă dau o veste care mă îngrijorează!”