Alexandru Rafila spune că urmează DEZASTRUL şi că numărul de cazuri va creşte: „Şcolile trebuie să aibă stocuri de măşti”

Profesorul Alexandru Rafila spune că, după deschiderea școlilor, va crește numărul de cazuri și crede că școlile ar trebui să aibă stocuri de măști.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 15:28
Alexandru Rafila spune că urmează DEZASTRUL şi că numărul de cazuri va creşte: „Şcolile trebuie să aibă stocuri de măşti”

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe – este o chestiune care se va întâmpla – o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg – sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare – nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a afirmat, la Digi 24, Rafila.

Adrian Streinu Cercel, ANUNŢ ŞOCANT! Câţi copii sunt internaţi în secţia TERAPIE INTENSIVĂ la „Matei Balş” 

Profesorul a atras atenția că elevii vor reproduce la școală ceea ce văd acasă acasă, deoarece dacă părinții consideră că folosirea măștii nu este potrivită, copiii vor avea aceeași reticență.

„Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic Dar numărul de cazuri la nivel național va crește”, a conchis profesorul Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.380 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 99.684. 47 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor fiind 4.065. 459 de pacienţi sunt internaţi la ATI. În Bucureşti sunt 201 cazuri noi.