Alexandru Rafila: „Sunt destul de reţinut. Distanţarea socială e greu de menţinut în autobuz”

Prof.dr. Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie, a declarat la Digi24 că transportul va unul dintre elementele cele mai sensibile în implementare măsurilor de relaxare. E greu de menţinut distanţarea socială, a argumentat Rafila.

RomaniaTV.net
10 mai 2020, 08:32
Alexandru Rafila: „Sunt destul de reţinut. Distanţarea socială e greu de menţinut în autobuz”

„În ceea ce priveşte mijloacele de transport, sunt destul de reţinut. Una e să recomanzi, şi alta să poţi să pui la dispoziţie suficiente mijloace de transport, cu o suficientă frecvenţă, care să permită aplicarea acestor măsuri.

În ceea ce priveşte transportul, o să fie unul dintre elementele cele mai sensibile în implementare măsurilor recomandate”, a spus Alexandru Rafila.

Afirmaţia vine în urma măsurilor de relaxare care vor fi luate după 15 mai anunţate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. În transportul în comun, accesul va fi condiţionat de purtarea obligatorie a măştii sanitare, iar numărul pasagerilor va fi redus la jumătate din capacitatea maximă de transport.

Pe lângă măsurile de distanţare socială care rămân în vigoare, accesul în vehicule se va face doar pe prima uşă, în timp ce coborârea se va face pe celelalte uşi.

Citeşte şi: STARE DE ALERTĂ 15 MAI 2020. Cum se va circula pe mijlocele de transport în comun. Ce este interzis de săptămâna viitoare