Alexei Navalnîi a fost externat, după o lună de spitalizare. Doctorii spun că e posibilă recuperarea sa completă

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost externat miercuri, ştirea fiind confirmată de conducerea Spitalului Universitare Charité, din Berlin.

23 sept. 2020, 07:15
Alexei Navalnîi a fost externat, după o lună de spitalizare. Doctorii spun că e posibilă recuperarea sa completă

Starea pacientului s-a îmbunătățit suficient pentru ca el să poată fi externat. Pe baza progresului pacientului și a stării sale actuale, medicii care l-au tratat cred că este posibilă recuperarea sa completă. Cu toate acestea, este prea devreme să ne pronunţăm asupra efectelor potențiale pe care ar urma să le aibă pe termen lung otrăvirea sa„, a anunţat Spitalul Charite, într-un comunicat oficial.

Citeşte şi Opozantul Aleksei Navalnîi cere Rusiei să-i returneze hainele şi spune că urme de otravă i-au fost găsite în organism şi pe corp

Navalnîi, principalul critic al preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi un proeminent militant anti-corupţie, s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern din Siberia pe 20 august şi a fost transportat în Germania pentru tratament, în comă indusă, două zile mai târziu.

Teste de laborator realizate separat în Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, creat de sovietici în anii ’70. Liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care neagă orice implicare.