Alexei Navalnîi a fost arestat imediat ce a aterizat la Moscova. Dizidentul se întorsese în Rusia pentru prima oară după ce a fost otrăvit

Avionul în care se afla Alexei Navalnîi a aterizat la Moscova, pe aeroportul Şeremetivo, după ce autoritățile au închis aeroportul Vnukovo, unde dizidentul era așteptat de mulți susținători. The New York Times scrie că dizidentul a fost arestat.

17 ian. 2021, 20:21
Alexei Navalnîi a fost arestat imediat ce a aterizat la Moscova. Dizidentul se întorsese în Rusia pentru prima oară după ce a fost otrăvit

UPDATE

. Alexei Navalnîi a Alexei Navalnîi a fost arestat imediat după aterizare. Vadim Kobzev, unul dintre avocaţii lui Navalnîi, declara joi că opozantul a fost trecut pe o listă naţională cu persoane căutate deoarece serviciul penitenciar rus îl acuză că nu a raportat la sfârşitul anului trecut unde se află, el având de ispăşit o pedeapsă cu suspendare pentru delapidare. În teorie, îl pot reţine imediat ce ajunge în Rusia, dar iniţial doar 48 de ore, a spus Kobzev, care a spus că se aşteaptă ca o instanţă să analizeze cazul la 29 ianuarie.

Miercuri, după ce opozantul şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Rusia, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.

Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat că agenţii l-au reţinut pe Navalnîi.

ŞTIREA INIŢIALĂ

. Poliţia rusă a arestat duminică mai mulţi susţinători ai opozantului Alexei Navalnîi, înainte de aterizarea acestuia la Moscova, relatează agenţiile de presă internaionale. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să ajungă pe aeroportul Vnukovo din Moscova, dar a fost redirecţionat şi a aterizat la Şeremetievo, după cum tramsite AP.

La Vnukovo, poliţia a evacuat din terminalul aeroportului protestatarii care scandau numele lui Navalnîi şi „Rusia va fi liberă!”.

Alexei Navalnîi a decolat după-amiază din Berlin, pentru a reveni în Rusia, deşi autorităţile din ţara sa au avertizat că ar putea fi arestat la sosire.

Navalnîi, în avionul cu care s-a întors în Rusia:

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit şapte colaboratori ai acestuia care au fost reţinuţi de forţele de ordine. Potrivit agenţiei EFE, printre cei arestaţi se află şi Oleg, fratele lui Alexei Navalnîi.

Navalnîi se afla în Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat după ce a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok.