Alexi Pitu, victima unui atac rasist în Franţa. „Dacă nu reuşeşte cu fotbalul, se poate reprofila ca cerşetor”

Alexi Pitu, transferat de la Farul Constanţa la Bordeaux pentru două milioane de euro, a fost insultat grav de Michel Boulloud, fost consilier municipal al orașului Lesparre-Medoc.

30 ian. 2023, 16:50
Alexi Pitu, victima unui atac rasist în Franţa. „Dacă nu reuşeşte cu fotbalul, se poate reprofila ca cerşetor”
Alexi Pitu, victima unui atac rasist în Franţa. "Dacă nu reuşeşte cu fotbalul, se poate reprofila ca cerşetor" / foto: girondins.com

Alexi Pitu, victima unui atac rasist în Franţa. „Dacă nu reușește cu fotbalul, Pitu se poate reprofila ca cerșetor profesionist pe rue Sainte-Catherine (n.r. – o stradă pietonală, principala zonă comercială în Bordeaux, care traversează partea istorică a orașului)”, a scris Michel  Boulloud pe Twitter.

Citeşte şi: Scandal uriaș în fotbalul românesc: meciul Sepsi – FC U Craiova a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe

Mesajul a fost taxat atât în mediul online cât și de publicații din Franța, iar fostul consilier municipal a revenit şi a afirmat că nu vede nimic rasist în ceea ce a scris. „Dacă nu mai putem spune nimic, atunci… Eu sunt parizian. Când am ajuns în Medoc, și eu am fost luat peste picior, apropouri nu întotdeauna simpatice. Din partea mea, nu e nimic rasist legat de jucător. Doar o glumă, pe care o putem face și față de corsicani”, aspus politicianul, care și-a închis contul de Twitter, după ce a admis că „nu a fost prea inteligent comentariul. Însă n-am vrut să rănesc pe nimeni”.

Citeşte şi: Gigi Becali, desfiinţat în presa din Ungaria după ce l-a atacat pe Viktor Orban. „Agresiv și xenofob!”

Alexi Pitu a fost prezentat, joia trecută, de Girondins de Bordeaux, iar două zile mai târziu, după doar două antrenamente, tânărul mijlocaș în vârstă de 20 de ani a debutat în Ligue 2, în meciul din deplasare cu Dijon, câştigat de echipa sa cu 3-0.