Alexia, adolescenta cu mâinile replantate după accidentul de autocar din Pașcani, apariție de senzație pe scenă. Tânăra a cântat și a dansat în fața publicului

La jumătatea lunii decembrie 2022, în urma unui tragic accident de autocar în care 25 de persoane au fost grav rănite, Alexia Tudose și-a pierdut ambele brațe. Un noroc uriaș a făcut ca adolescenta de 15 ani să încapă pe mâinile "îngerului" Sidonia Susanu, chirurg pediatru la Spitalului Regional de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, care i-a replantat brațele și i-a dat o nouă șansă la o viață normală.

30 mai 2023, 17:43

În mai puțin de jumătate de an, Alexia a suferit nu mai puțin de 11 intervenții chirurgicale. Operația-maraton de 20 de ore în care echipa de medici de la Iași i-a replantat brațul stâng care a fost amputat complet și brațul drept care i-a fost zdrobit a fost doar începutul. Însă adolescenta mai are drum lung de străbătut până să-și reia viața normală. Alexia face zilnic 6 ore de kinetoterapie ca să își recapete forța în brațe. Pentru fiecare braț, lucrează cu specialiști diferiți.

Alexia, adolescenta cu mâinile replantate după accidentul de autocar din Pașcani, apariție de senzație pe scenă

Tânăra reușește acum să facă singură gesturi banale pentru un om sănătos, dar care pentru ea reprezintă minuni: mănâncă, bea apă, deschide frigiderul.

Între timp, adolescenta încearcă să aibă o viață normală, așa cum avea până la accident. La cinci luni de la cumplitul accident, Alexia a cântat și a dansat în fața publicului, la zilele comunei Ipotești.

Citeste si Imagini emoţionante. Alexia, adolescenta cu ambele braţe replantate de medicii ieşeni, cântă la pian pentru medicul Sidonia Susanu

Sunt foarte multe momente în care îmi este greu, dar trec peste ele. Mă descarc și gata, sunt bine”, a spus Alexia la Știrile Pro TV.

Familia și prietenii o susțin întrutotul.

Am făcut o trupă de dansatori pentru Alexia. Să danseze și ea la unele părți, să nu obosească”, spune Eric, fratele Alexiei, cel care era alături de ea în autocar atunci când s-a produs accidentul.

Eu mă gândesc la ce visează ea, să pot să trec peste momentele grele”, spune și tatăl Alexiei.

Citeste si Medicul Sidonia Susanu, „îngerul copiilor”, după ce fetiţa cu braţele replantate a dansat din nou: „Îţi mulţumesc pentru lecţia de viaţă pe care ne-o oferi, draga Alexia!”