Imagini emoţionante. Alexia, adolescenta cu ambele braţe replantate de medicii ieşeni, cântă la pian pentru medicul Sidonia Susanu

Adolescenta din Botoșani, căreia i-au fost replantate mâinile în urma unui accident rutier, a început să cânte la pian.

14 mart. 2023, 11:53
Imagini emoţionante. Alexia, adolescenta cu ambele braţe replantate de medicii ieşeni, cântă la pian pentru medicul Sidonia Susanu

Alexia, adolescenta din Botoșani care a fost victima unui tragic accident rutier a reușit să cânte la pian cu mâna dreaptă, după ce a trecut printr-o operaţie de replantare a brațelor.

Adolescenta din Botoșani a reușit această performanță folosindu-se de mâna dreaptă. Familia a publicat pe Facebook un videoclip în care se vede cum Alexia își folosește mâna dreaptă pentru a cânta câteva note la pian cu mâna dreaptă.

Medicul Sidonia Susanu, „îngerul copiilor”, după ce fetiţa cu braţele replantate a dansat din nou: „Îţi mulţumesc pentru lecţia de viaţă pe care ne-o oferi, draga Alexia!”

Unul dintre medicii din Iași care au operat-o pe fată a dat share la acest videoclip și s-a arătat cu adevărat impresionat de povestea fetei. ”Cel mai frumos cadou primit de 8 Martie, cel mai frumos mărţișor, simbol al reînceperii vieţii! Câtă forţă și dorinţă de viaţă au aceste mânuţe la numai trei luni de la replantarea lor!

Puterea și perseverenta Alexiei în lungul drum al recuperării motorii și senzitive îmi întăresc convingerea de a-mi continua misiunea de a salva vieţi și de a încerca să ofer fiecăruia dintre pacienţii mei o șansă la o viaţă cât mai aproape de normal, într-un sistem medical departe de a fi perfect, într-o lume departe de a fi perfectă.

Consider că fiecare dintre noi este imaginea fidelă a ceea ce avem în minte și în suflet!”, a scris Sidonia Susanu. Inclusiv tatăl fetei e impresionat de puterea ieșită din comun de care dă dovadă fiica sa, la nici trei luni după ce și-a recăpătat mânuțele. Medicii cred că Alexia va duce o viață normală peste aproximativ 1 an.

Minunea înfăptuită de doamna doctor are rezultatele şi progresele normale, deşi de durată, dar sunt progrese, iar ceea ce face dumneaei merită tot efortul şi osteneală şi bineînţeles, cât de mult contează psihicul şi dorinţa copilului pentru reuşita recuperării finale fără de care munca medicilor ar fi în zadar”, a declarat tatăl fetei, citat de monitorulbt.ro.

Cum se simte Alexia, la o săptămână de la externare. Adolescenta de 15 ani, care și-a pierdut brațele în accidentul din Pașcani, și-a petrecut sărbătorile cu familia

Imediat după declarație, Alexia lăsa să se înțeleagă că e pusă pe fapte mari. ”Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie tot cu bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă să fie oricum cel mai bine. Ce a trecut, a fost. Acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să trec peste astea cu bine.

Îmi place să cânt, să dansez, îmi doresc să fac o carieră din asta și să încurajez lumea prin muzică, să se simtă în cuvinte, în piese și să se poată regăsi lumea”, declara Alexia Tudose în decembrie. Medicii au considerat mereu că acest caz este un miracol și o premieră europeană, pentru că fata nu doar că a supraviețuit, dar își va folosi din nou mâinile.

”În această dimineaţă fetiţa este bine, din punct de vedere biologic este stabilă, din punct de vedere psihologic face paşi foarte mari pentru recuperare psiho-emoţională mai ales că întreaga familie este acum alături de ea, tatăl s-a întors în ţară, colegii săi o încurajează, întreg personalul medical este în jurul acestei copile.

Eu sunt foarte optimistă mai ales pentru că au mai fost situaţii similare, în sensul cu amputaţie de membre sau cu leziuni complete ale structurilor nervoase, practic de asta depinde recuperarea Alexiei, de reconstrucţie şi de creşterea structurilor nervoase”, declara medicul Susanu după operație.

Cel mai frumos cadou primit de 8 Martie, cel mai frumos mărţișor, simbol al reînceperii vieţii! Câtă forţă și dorinţă de viaţă au aceste mânuţe la numai trei luni de la replantarea lor! Puterea și perseverenta Alexiei în lungul drum al recuperării motorii și senzitive îmi întăresc convingerea de a-mi continua misiunea de a salva vieţi și de a încerca să ofer fiecăruia dintre pacienţii mei o șansă la o viaţă cât mai aproape de normal, într-un sistem medical departe de a fi perfect, într-o lume departe de a fi perfectă. Consider că fiecare dintre noi este imaginea fidelă a ceea ce avem în minte și în suflet!”, a spus medicul care a operat-o pe Alexia, Sidonia Susanu.

Tatăl fetei spune că Alexia face progrese şi că dă dovadă de o putere ieşită din comun. “Minunea înfăptuită de doamna doctor are rezultatele şi progresele normale, deşi de durată, dar sunt progrese, iar ceea ce face dumneaei merită tot efortul şi osteneală şi bineînţeles, cât de mult contează psihicul şi dorinţa copilului pentru reuşita recuperării finale fără de care munca medicilor ar fi în zadar”, a spus tatăl tinerei.