Alexia, fetiţa cu brațele amputate în accidentul de la Pașcani, s-a întors la școală

Alexia, fata căreia medicii din Iași i-au replantat brațele amputate într-un accident în Pașcani, s-a întors la școală. Copila s-a reîntâlnit cu colegii de clasă, care s-au bucurat enorm să o vadă după ce a trecut prin experiența traumatizantă.

02 feb. 2023, 14:39
Alexia, fetiţa cu brațele amputate în accidentul de la Pașcani, s-a întors la școală

Momente emoționante pentru Alexia Tudose, fata căreia medicii din Iași i-au replantat brațele amputate într-un accident în Pașcani. Adolescenta a mers să-și viziteze colegii de clasă de la Colegiul Național ”A. T. Laurian” din Botoșani.

”Dovadă că minunile există… E dimineață. E cam răcoare. Dar e o nouă zi… E AZI. Alături de cei mai faini puștani din Laurian, îmbrăţișând-o pe Alexia. Bine ai re-venit în banca ta, fată dragă!”, a spus diriginta Alexiei, Cristina Zvanciuc, potrivit Botoșăneanul.

Citește și: Revedere emoționantă. Alexia, adolescenta căreia i-au fost replantate brațele, s-a reîntâlnit cu colegii răniți în accidentul din Pașcani. „Credeam că e un vis”

 

Pe 17 decembrie 2022, noaptea, un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat, în municipiul Paşcani, judeţul Iaşi. În urma accidetului, 25 de persoane au fost transportate la spital. 15 dintre pasageri erau adolescenţi. Printre tinerii răniţi s-a aflat şi Alexia Tudose. În accident, adolescenta de 15 ani a rămas fără mâini. Fratele fetei a fost cel care i-a găsit unul dintre brațe.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași au reușit să îi replanteze ambele brațe după șapte intervenții chirurgicale, cumulând peste 50 de ore, în prezent fata fiind într-un îndelung proces de recuperare.

Citește și Primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate și replantate de medicul supranumit „îngerul copiilor”, după accidentul de la Paşcani

”Deși e o mică vizită, este un mare pas. Mulțumim, Doamna Dirigintă, tuturor colegilor Alexiei, pentru călduroasa primire și susținere”, a scris Florin Tudose, tatăl Alexiei.

Replantare bilaterală de brațe făcută la Iași a fost prima de acest gen raportată vreodată la nivelul Europei și a doua din lume.