Alimentarea cu apă potabilă în Calafat, reluată după două zile

Locuitorii din Calafat au din nou apă potabilă la robinete, după ce peste o sută de specialişti şi muncitori au reuşit să repună în funcţiune pompele care preiau apa din Dunăre, acestea defectându-se în urmă cu două zile ca urmare a nivelului scăzut al fluviului.

14 aug. 2013, 08:28
Alimentarea cu apă potabilă în Calafat, reluată după două zile

Primarul din Calafat, Mircea Guţă, a declarat că alimentarea cu apă a locuitorilor oraşului a fost reluată marţi seară, după ce s-a reuşit repornirea pompelor care captează apă din Dunăre, potrivit Mediafax.

„S-a creat un adevărat comandament, directorul de la Compania de Apă a stat permanent aici, alături de noi, s-a lucrat continuu pentru remedierea problemei. Ieri şi aseară (n.r. – marţi) au fost adevărate desfăşurări de forţe, a fost un efort generalizat. Practic, între pompele de vid care preiau apa din Dunăre şi pompele de presiune exista un defect, pentru că nu se reuşea transferul. Luni noaptea, peste 40 de specialişti au venit cu soluţii, s-a ales montarea unor motoare la pompe care să preia apa. S-au folosit scanfandri, zeci de muncitori – peste o sută de oameni – şi a fost nevoie de 24 de ore pentru remediere. Aseară (n.r. – marţi noaptea), la ora 0.20, s-a reuşit pornirea pompelor, prima dată pentru 15 minute, apoi definitiv”, a declarat Mircea Guţă, primarul oraşului Calafat.

El a precizat că, miercuri, se va întâlni cu prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, dar şi cu directorul Companiei de Apă pentru a găsi o soluţie de prevenire a unei astfel de situaţii.

Locuitorii din Calafat au rămas fără apă potabilă, duminică seară, după ce pompele Companiei de Apă Oltenia nu au mai putut fi ramorsate, din cauza nivelului scăzut al Dunării, oamenii folosind fântânile publice din oraş.