Alimentaţia proastă provoacă insomnii, stres şi nevroze VEZI SFATUL MEDICILOR

Nutriţioniştii invitaţi la emisiunea Cheia Zilei de la România TV i-au sfătuit pe cei care suferă de insomnii, stres sau nevroze să se uite mai bine la ce au mâncat, în loc să dea imediat fuga la psihiatru.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 08:30
Alimentaţia proastă provoacă insomnii, stres şi nevroze VEZI SFATUL MEDICILOR

„Foarte mulţi acuză stresul, nevrozele, suprasolicitarea, pentru problemele pe care le au de a performa în viaţa de zi cu zi, dar de multe ori la originea acestor probleme stau malnutriţia, adică hrănirea proastă. Aceste persoane îşi caută rezolvarea în cabinetul unui psihiatru, în loc să caute în farfurie”, a spus medicul nutriţionist, Corina Zugravu.

Primul remediu, mai multe legume în alimentaţie. „Cu cât sunt mai intens colorate produsele, cu atât sunt mai bogate în minerale şi vitamine”, a completat Corina Zugravu.

Acum, în prag de sărbători, medicii ne amintesc ce pericol pot ascunde mesele copioase.

„Să începi să compensezi în 2-3 zile ce n-ai mâncat în luni de zile, înseamnă moarte curată. Şi vreau din nou să accentuez, alcoolul împreună cu grăsimile pot face o pancreatită acută care pot fi dăunătoare şi care poate avea efecte ireversibile”, a declarat nutriţionistul Virgiliu Stroescu.