Alimente care alungă insomnia

Fie că avem copii mici, sau mari, probleme la job sau în familie, dificultăţi financiare sau în relaţii, toţi am trăit acele nesfârşite minute de coşmar când nu poţi să adormi oricât de obosit ai fi, şi te foieşti de pe o parte pe alta în beznă ore în şir calculând câte minute de somn ai mai prinde dacă ai adormi CHIAR ACUM!

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 08:55
Alimente care alungă insomnia

Ca să nu mai treci prin aşa ceva, experţii de la Woman’s Day îţi recomandă câteva alimente care alungă insomnia şi o să-ţi aducă un somn odihnitor.

 Migdalele: “Migdalele conţin magneziu, ceea ce ajută nu numai la somn, dar şi la relaxarea muşchilor. În plus, conţin proteine, ceea ce ajută la menţinerea stabilă a nivelului glicemiei în timpul somnului şi te ajută să adormi comutând organismul din ciclul alert, susţinut de adrenalină, în ciclul odihnă şi digestie”, spune un specialist în oboseala cronică. Asadar, inainte de culcare, rontaie o mana de migdale ca sa iti ajuti corpul sa se relaxeze.

Ceaiul: O cana de ceai cald de muşeţel este un străvechi remediu natural pentru insomnie. Ceaiul verde e bun şi el, deoarece conţine teanină, care induce somnul. Totul e să găseşti ceai verde decofeinizat, ca să nu contracareze efectul substanţei somnifere.   

Produsele lactate: Iaurtul, laptele şi branza conţin triptofan. În plus, au şi un nutrient cu surprinzătoare proprietăţi somnifere: calciul este eficient în reducerea stresului şi stabilizarea fibrelor nervoase, inclusiv cele din creier. Un iaurt fără zahăr, mâncat înainte de culcare, te va ajuta nu numai să dormi, dar şi să nu-ţi mai faci griji în legătură cu ce ţi-a zis şeful azi.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.