Alimente care conţin mai multe proteine decât ouăle şi carnea

Ni se spune mereu să consumăm proteine, deoarece oferă numeroase beneficii, însă mulți dintre noi se gândesc imediat la proteinele provenite de la animale.

28 nov. 2017, 17:30
Alimente care conţin mai multe proteine decât ouăle şi carnea

Deși ouăle sau carnea conțin o cantitate mare de proteine, acestea pot duce la dezvoltarea alergiilor și sensibilității. Proteinele se referă la un conținut de amino-acizi, cu un rol excepțional în menținerea sănătății organismului.

Amino-acizii pot fi esențiali și non esențiali, iar organismul nostru poate crea cel de-al doilea tip de amino-acizi, consumând primul tip. Organismul are nevoie de proteine, din mai multe motive: deoarece repară masa musculară, o întărește, cresc nivelul de dopamină, au rol antibiotic și echilibrează nivelul de hormoni, potrivit secretele.com.

Cele mai populare surse de proteine sunt carnea, peștele și ouăle, însă acestea pot fi oricând înlocuite cu plante, legume sau fructe.

În mod normal, un ou de 50 gr, conține 6 gr de proteine, iar 50 de grame de cotlet de porc conține 9 grame de proteine, însă alimentele pe care ți le prezint azi, conțin mai multe proteine, pentru aceeași cantitate, fiind o alegere mult mai înțeleaptă.

1. Unt de arahide. Conține 10 gr de proteine, pe 50 gr., fiind bogat în Vitamina E, magneziu, biotină și grăsimi sănătoase. Consumă unt de arahide ori de câte ori ai ocazia, este destul de sănătos, însă nu exagera.

2. Semințe de in. Semințele de in conțin 9 gr de proteine, la o cantitate de 50 de gr. De asemenea, sunt bogate în omega 3 și fibre. Le poți consuma astfel: amestecă o banană zdrobită amestecată cu o linguriță de semințe de in. Înlocuiește micul dejun cu acest amestec pentru o sănătate de invidiat.

3. Semințe de cânepă. De departe aceste semințe conțin mult mai multe proteine în comparație cu alimentele prezentate. Se pot combina ușor cu un iaurt fiind extrem de benefice organismului.

4. Spirulina. Conține 28 gr de proteine, per 50 gr. Spirulina te ajută la detoxifierea organismului, eliminând metalele grele. Spirulina conține și vitamina B, potasiu și magneziu, atât de necesare organismului pentru buna funcționare.

5. Semințe de dovleac. 50 gr de semințe, conțin 9 gr. de proteine. Aceste semințe distrug paraziții și conțin magneziu. Consumă-le regulat și te vei simți mult mai bine.

Citeşte şi Seminţele, sursă de fibre şi proteine