Alimente care cresc nivelul dopaminei din creier. De-acum vei fi tot timpul fericit

Creierul functioneaza pe baza de electricitate si depinde de anumiti neurotransmitatori.

27 oct. 2017, 13:16
Alimente care cresc nivelul dopaminei din creier. De-acum vei fi tot timpul fericit

Dopamina este asociata cu „sistemul placerii” din creier si ne permite sa simtim bucuria si un sens al premierii pentru a ne motiva pentru performanta. De asemenea, ne ajuta cu concentrarea si atentia si cu abilitatea de a simti placere. Sunt anumite strategii ale stilului de viata si superalimente care ajuta la imbunatatirea nivelului dopaminei.

Persoanele cu un nivel scazut de dopamina se confrunta, adesea, cu lipsa de speranta, se simt fara valoare si nu pot gestiona stresul.

Se izoleaza de ceilalti si au ganduri negre si se distrug singure. Sunt usor de distras, nu se pot concentra si au mari dificultati sa duca la bun sfarsit o sarcina.

Stilul de viata care te lasa fara dopamina

Dopamina este implicata in modolarea starii de spirit, a atentie si a abilitati de invatare. S-a demonstrat in laborator faptul ca animalele vor alege dopamina in defavoarea mancarii si apei chiar daca pana la urma asta le cauzeaza moartea.

Vedem acelasi comportament si la oamenii care sunt dependenti de droguri, jocuri de noroc, alcool, sex, mancare, sporturi extreme etc. Cu totii ne luam dopamina din diverse activitati care ne fac placere.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.