Alimente care îndepărtează pesticidele de pe fructe şi legume

Suntem constienți de faptul că tot mai multe fructe și legume sunt crescute cu ajutorul pesticidelor care rămân ca reziduuri. Aceste retușuri chimice, deși nu sunt vizibile, sunt extrem de nocive organismului.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 08:20
Alimente care îndepărtează pesticidele de pe fructe şi legume

Cum nu poți să înfluențezi în niciun fel folosirea excesivă a pesticidelor de fermieri, nu-ți rămâne de ales decât să afli cum să cureți corect alimentele de reziduuri chimice înainte să le consumi.

Există variante sănătoase, ieftine și rapide prin care să-ți cureți fructele și legumele cumpărate de la piață.

Pune-le în oțet

Oțetul este un antimicrobian foarte bun și unul dintre cele mai eficiente produse care poate elimina atât germenii cât și pesticidele din produse.

Diluează 10% oțet în 90% apă și pune fructele sau legumele în această soluție. Las-o să acționeze un timp. Amesteci din când în când, apoi clătești cu apă din abundență.

Bicarbonatul

Un alt produs pe care sigur îl ai în casă și care te poate ajuta să îndepărtezi pesticidele într-un mod eficient este bicarbonatul.

Pune într-un bol 3-4 pahare cu apă, apoi adaugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu și amestecă până când acesta se dizolvă. Pune fructele și legumele în bol și lasă-le să acționeze 15 minute. După ce le scoți, clătește-le și șterge-le cu un prosop de hârtie.

Află prin ce alt mod poți curăța de pesticide fructele și legumele AICI