Alimente care înlocuiesc carnea. Ce să mănânci când vrei să renunţi la carne

Carnea contine proteine, iar proteinele reprezinta o baza importanta a alimentatiei sanatoase. Insa, daca vrei sa renunti la carne, afla ca sunt o multime de alte alimente care sunt la fel de bogate in proteine.

RomaniaTV.net
31 oct. 2018, 21:04
Alimente care înlocuiesc carnea. Ce să mănânci când vrei să renunţi la carne

Iata doar cateva exemple de alimente care inlocuiesc carnea:

1. Tofu
Tofu contine 7 grame de proteine la fiecare 100 g. In plus, tofu este usor de pregatit si poate fi folosit in diferse feluri de mancare.

2. Tempeh

Tempehul este un amestec din soia boabe care are gust de mix de seminte. 100 g de tempeh contine 11 grame de proteine. Tempehul trebuie gatit cel putin 20 de minute inainte de a-l consuma. El merge de minune in sandwich-uri.

3. Linte
Boabele de linte sunt excelente la gust si foarte usor de preparat. Lintea contine 9 grame de proteine la fiecare 100 de grame. Sunt suficiente 30 de minute de fierbiere pentru ca lintea sa fie gata.

4. Quinoa

Cu 4 g de proteine la fiecare 100 g de produs, quinoa este si ea pe lista alimentelor sanatoase pe care sa le consumi cand vrei sa renunti la carne. Ea poate fi substitute pentru paste sau orez si are un gust excelent in supe sau salate. Quinoa se pregateste asemanator cu orezul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.