Alimente care pătează dinţii

Cea mai buna dieta este cea variata, care sa contina toti nutrientii de care organismul nostru are nevoie. Daca sunt unele dintre ele cu mici neajunsuri nu inseamna ca trebuie sa le eliminam, ci sa avem grija sa reducem impactul negativ al acestor minusuri cat mai mult posibil. Este vorba despre unele alimente care ne pateaza dintii, ori un zambet placut nu este de loc de neglijat.

20 mart. 2017, 19:55
Alimente care pătează dinţii

Sfecla rosie. Sfecla rosie este un aliment cu reale beneficii pentru sanatate: detoxifica si protejeaza ficatul, intareste sistemul imunitar, stimuleaza productia de globule rosii, stimuleaza metabolismul si arderile, nu ingrasa etc. Dar stim toate cum ne coloreaza degetele cand o preparam. Colorantii naturali din sfecla au efect si asupra dintilor, dar daca vom folosi periuta si pasta de dinti la 30 de minute dupa masa urmele vor disparea, potrivit curademiere.ro.

Curry. Curry este un amestec de condimente care au la baza sofranul indian, nelipsit in bucataria orientala si apreciat pentru proprietatile benefice pe care le are: previne aparitia cancerului de piele, mentine sanatatea creierului, micsorand riscul de aparitie a bolii Alzheimer, este antioxidant si antiinflamator. Sofranul, stim cu totii este un colorant des folosit in bucatarie pentru nuantele de rosu, portocaliu sau galben care sa ne incante si ochii, nu numai papilele gustative. Consumat foarte des, curry poate colora si dintii, asa ca aveti grija sa va clatiti gura si sa periati dintii dupa ce consumati alimente ce contin acest condiment.

Otetul balsamic. Otetul balsamic este mult mai sanatos decat otetul obisnuit: stimuleaza digestia, regleaza tensiunea arteriala, scade nivelul de colesterol, ne ajuta sa slabim, are efecte anti-imbatranire etc. Beneficii suficiente pentru a ne convinge sa-l consumam in salate sau in alte preparate culinare. Inconvenientul este ca si el ne poate pata dintii, dar de acum stiti regula: spalatul pe dinti dupa masa.

Sosul de soia. Sosul de soia, din plante nemodificate genetic, nu numai ca da o aroma speciala bucatelor, dar ne ajuta considerabil in pastrarea organismului sanatos: bogat in vitamine si minerale are proprietati antioxidante, imbunatateste starea de spirit, protejeaza pielea, mentine sanatatea sistemului digestiv, scade nivelul de trigliceride etc. Stiti care este culoarea sosului de soia, asa ca grija mare dupa servirea preparatelor ce contin acest ingredient.

Cafeaua. Putini dintre noi nu isi incep ziua cu o ceasca de cafea; este probabil unul dintre cele mai consumate si iubite alimente din lume. Cafeaua reduce riscul de aparitie a diabetului, mareste speranta de viata, protejeaza creierul de imbatranire prematura si de boli degenerative, micsoreaza riscul de imbolnavire a inimii, stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor. Dar si ea coloreaza dintii. Unii specialisti recomanda adaugarea catorva picaturi de lapte pentru neutralizarea acestui efect, dar mai sigura este spalarea danturii.

Citeşte şi Albirea dentară acasă sau la stomatolog. Iată ce trebuie să alegi în această primăvară