Alimente care te ajută să arzi caloriile

Anumite alimente te ajuta sa arzi caloriile si sa accelerezi metabolismul. Nu, nu s-a inventat alimentul minune pe care sa il mananci si sa slabesti instantaneu. Poti insa sa introduci in meniul zilnic 10 alimente care te ajuta sa arzi caloriile.

21 iun. 2014, 07:05
Alimente care te ajută să arzi caloriile

Grepfrutul

Grepfrutul accelereaza metabolismul si te ajuta sa arzi multe calorii. Acest fruct te va ajuta sa simti senzatia de satietate mai mult timp. Grepfrutul este bogat in fibre ce pot stabiliza nivelul de zahar din sange, in plus el are putine calorii.

Poti bea un suc de grepfrut dimineata sau in timpul zilei, ori il poti adauga in diferite salate.

CITETE ŞI: De ce nu slăbim? Răspunsul medicului nutriţionist Şerban Damian

Telina

Secretul telinei este simplu: are putine calorii si te ajuta sa arzi caloriile pe care le consumi. Telina are un continut ridicat de apa, de aceea este utila in cadrul unei diete echilibrate. Spun dieta echilibrata, pentru ca nu este recomandata o dieta doar pe baza telina sau suc de telina. Aceasta dieta te va aduce rapid intr-un deficit de minerale si vitamine.

Cel mai bine este sa combini telina cu alte alimente. O eficienta deosebita pentru arderea caloriilor o au fruzele de telina si tulpina. Le poti mixa intr-un suc racoritor sau le poti adauga in salate.

Cerealele integrale

Studiile au demonstrat ca cerealele integrale sunt mai sanatoase decat cele rafinate si reduc riscul bolilor cronice. Cerealele integrale sunt recomandate daca vrei sa slabesti, caci au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate si nu iti va fi foame mult timp dupa ce le mananci.

In plus, cerealele integrale sunt bogate in vitamine, minerale si carbohidrati, dar au foarte putina grasime.

Citeste mai mult pe curademiere.ro