Alimente cu efecte benefice împotriva durerilor de spate

În special lipsa exerciţiilor fizice, tensiunea musculară şi degradarea discului intervertebral din cauza purtării unor greutăţi pe o singură parte sunt principalele cauze ale acestor dureri.

RomaniaTV.net
06 sept. 2016, 10:09
Alimente cu efecte benefice împotriva durerilor de spate

Pentru a le înlătura, de cele mai multe ori sunt recomandate exerciţiile fizice, fizioterapia şi masajul. Un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie cu suficiente elemente nutritive pot ajuta, însă, în mod eficient, la prevenirea sau atenuarea durerilor de spate.

„Mulţi oameni subestimează influenţa unei diete echilibrate pentru sănătatea spatelui. Un aport activ de produse lactate, băuturi şi legume asigură stabilitatea scheletului nostru”, spune dr. Reinhard Schneiderhan, medic specialist şi chirurg ortoped din München.

Citeşte şi  Patru exerciţii care elimină instant durerile de spate

Apa – Sursa vieţii

Organismul are nevoie de apă pentru a furniza nutrienţi prin intermediul vaselor de sânge sau prin difuzie. „Pentru o coloană vertebrală stabilă, dar flexibilă, este recomandabil să se bea zilnic între o jumătate de litru şi doi litri de lichide”, a spus dr. Schneiderhan.

Acestea sunt în special apă minerală, sucuri din legume sau fructe şi ceaiuri neîndulcite din plante. Pentru un gust plăcut şi răcoritor se pot adăuga în apa plată sau minerală felii de lămâie sau de portocală şi mentă proaspătă.

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro