Alimente dietetice care îngraşă

Anumite alimente dietetice nu sunt atât de sănătoase pe cât par. Dr. Oz prezintă câteva dintre aceste alimente care în loc să-ţi facă bine, ele te îngraşă, scrie eva.ro.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 07:54
Alimente dietetice care îngraşă

1. Sushi din comerţ

Multe persoane care se află la regim consideră sushi ca fiind un aliment dietetic. Din păcate, Dr. Oz atrage atenţia asupra faptului că variantele de sushi cumpărate din comerţ nu sunt întocmai sănătoase. Poţi găsi sushi bogat în carbohidraţi (orez alb) şi sosuri precum maioneza sau smântâna care favorizează depunerile adipoase în zona abdominală. O alternativă sănătoasă la acest aliment poate fi: file de somon la grătar cu o porţie de legume preparate simplu.

2. Sosurile fără grăsimi pentru salată

Pentru a înlocui grăsimile, aceste sosuri pot să aibă un conţinut ridicat de sare sau zahăr. Dr. Oz susţine că grăsimile sunt esenţiale organismului nostru, deoarece ajută la o absorţie mai eficientă a substanţelor nutritive din salate. O variantă sănătoasă poate fi: sos din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.

3. Sucurile dietetice

Sucurile dietetice favorizează depunerea grăsimilor pe abdomen. Din cauza îndulcitorilor artificiali creşte capacitatea intestinului de a absorbi mai mult zahăr. În schimbul lor, poţi alege apă minerală cu lămâie şi zeamă de lămâie.

4. Shake-urile din comerţ

Dr. Oz spune că aceste băuturi pot să conţină mai multe calorii decât o masă obişnuită. O variantă sănătoasă poate fi: smooothie-uri preparate în casă din fructe şi legume.

5. Dulciurile dietetice

Dr. Oz avertizează asupra faptului că aceste alimente nu conţin grăsimi, dar au un conţinut ridicat de zahăr. În locul acestor alimente poţi consuma fructe.