Alimente esenţiale pentru mamele care alăptează

Alimentaţia este foarte importantă pentru fiecare dintre noi dar cu atât mai mult cu cât este vorba de o proaspată mamică. Iar o dietă sănătoasă este benefică atât pentru ea, cât şi pentru bebeluş.

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 09:27
Alimente esenţiale pentru mamele care alăptează

De multe ori mamele vor să dea imediat jos kilogramele acumulate în timpul sarcinii şi se înfometează, ceea ce nu face deloc bine.

Iată o lista de alimente bogate în nutrienţi, ce nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a mamelor care alăptează, recomandate de specialistii webMD.com.

1. Somon. Această specie de peşte este unul dintre cele mai bune alimente pe care o mamă care alăptează le poate mânca, datorită conţinutului său bogat de acizi grasi omega-3. Laptele matern conţine deja omega-3, însă nu strică suplimentarea acestuia prin introducerea somonului în dietă.

2. Produse lactate, scăzute în grăsimi. Fie că preferaţi iaurtul, laptele sau brânza, produsele lactate sunt indicate în dieta femeii care alăptează. Pe lângă aportul de proteine şi vitaminele B şi D, produsele lactate sunt cea mai bună sursă de calciu. Iar bebeluşul va beneficia de tot ceea ce are nevoie pentru oase puternice.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.