Alimente la suprapreţ la Spitalul Bălăceanca. Vezi cum au ajuns ouăle şi brânza să coste dublu pentru bolnavi

Bolnavii sunt ţinuţi în mizerie, dar administratorii spitalului de psihiatrie Bălăceanca achiziţionează alimente la suprapreţ. Ouăle, făina sau cartofii pentru bolnavi sunt achiziţionate la licitaţie la preţuri şi de trei ori mai mari decât pe piaţa liberă.

RomaniaTV.net
27 sept. 2013, 09:41
Alimente la suprapreţ la Spitalul Bălăceanca. Vezi cum au ajuns ouăle şi brânza să coste dublu pentru bolnavi

Administratorii Spitalului de psihiatrie Bălăceanca nu au organizat o licitaţie transparentă pentru a obţine preţuri mai mici pentru alimentele achiziţionate, astfel că la nu mai puţin de 25 de produse alimentare preţurile au fost şi de trei ori mai mari decât cele de piaţă, informează România TV.

Spre exemplu, achiziţionarea ouălor a costat 0,65 de bani bucata, în contextul în care pe piaţa liberă un ou costă 0,30 de bani. Brânza telemea a costat 16 lei kilogramul pentru spitalul Bălăceanca, când putea fi uşor cumpărată cu 8 lei kilogramul.

Macaroanele, care costă un leu, au fost cumpărate cu 5 lei de către administraţia spitalului Bălăceanca. În cazul în care spitalul de psihiatrie ar fi organizat o licitaţie transparentă, şi alte firme ar fi făcut oferte şi atunci s-ar fi ajuns la preţuri de achiziţie mai mici.