Bolnavii de la Bălăceanca, rămaşi fără pază din lipsă de bani

Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca a rămas fără personal de supraveghere, deoarece firma de pază a plecat la 1 mai, din lipsă de bani.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 14:56
Bolnavii de la Bălăceanca, rămaşi fără pază din lipsă de bani

În unitatea spitalicească se află 250 de persoane cu diferite probleme psihice. Spitalul Bălăceanca a rămas ca un „sat fără câini”, şi asta după ce Consiliul Judeţean Ilfov, în administraţia căruia se află spitalul, a blocat fondurile alocate pe partea de administrativ.

„Din cauza unor blocaje de fonduri din partea Consiliului Judeţean Ilfov, contractul spitalului cu firma de pază a fost reziliat”, a declarat pentru adevarul.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

De altfel, bugetul este contestat de prefect direct, iar salariile au fost acoperite în proporţie de 1/12. Managerul spitalului, Laura Secureanu, a precizat pentru aceeaşi publicaţie faptul că „salariile nu s-au primit de luni de zile” şi că toată lumea se descurcă cum poate, fiind necesară o reorganizare a organigramei instituţiei, personalul spitalului fiind folosit acum şi pentru paza instituţiei.