Alimente pentru o memorie bună. Ce este benefic pentru creier? Recomandări de la Gianluca Mech

Creierul reprezintă centrul de control al întregului corp, astfel că sănătatea lui este esențială pentru buna funcționare a organismului.

06 iun. 2021, 13:04
Alimente pentru o memorie bună. Ce este benefic pentru creier? Recomandări de la Gianluca Mech

Alimente pentru o memorie bună. Nutriționistul Gianluca Mech ne spune ce tipuri de alimente pentru o memorie bună ar trebui să consumăm, astfel incat sa avem un creier sănătos si o memorie la parametri optimi.

Alimentele pe care le consumăm joacă un rol important în menținerea sănătății creierului și pot ajuta la îmbunătățirea memoriei și a concentrării. Nutriționistul Gianluca Mech ne recomandă să consumăm următoarele alimente, benefice pentru funcționarea creierului.

Creștere uriaşă în luna mai a preţului la alimente. Lovitura cea mai puternică în buzunarele tuturor românilor
Alimente pentru o memorie bună. Pește gras
Acest tip de pește include somonul, păstrăvul și sardinele, care sunt toate surse bogate de acizi grași omega-3. E impotant să știm că aproximativ 60% din creier este format din grăsimi, iar jumătate din aceste grăsimi sunt de tipul omega-3. Ele sunt folosite pentru a construicelulele nervoase, fiind astfel esențiale pentru învățare și memorie. De asemenea, grăsimile omega-3 ajută la prevenirea depresiei și a unor afecțiuni precum Alzheimer.

Cafea
Două componente principale din cafea, cofeina și antioxidanții, sunt benefice pentru sănătatea creierului. Cofeina are o serie de efecte pozitive asupra creierului, cum ar fi: vigilența crescută, îmbunătățirea stării de bine și a capacității de concentrare”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Alimente pentru o memorie bună Afine
Afinele conțin antociani, un grup de compuși vegetali cu efecte antiinflamatorii și antioxidante. Antioxidanții acționează atât împotriva stresului oxidativ, cât și împotriva inflamației, afecțiuni care pot contribui la îmbătrânirea celulelor creierului și la apariția bolile neurodegenerative. S-a descoperit că unii dintre antioxidanții din afine se acumulează în creier și ajută la îmbunătățirea comunicării între celule.

Detoxifierea organismului în fiecare sezon. Sfaturi de la Dr. Oz. Cele mai bune alimente pentru detoxifiere
Alimente pentru o memorie bună. Turmeric
Curcuma este un ingredient cheie în pudra de curry și are o serie de beneficii pentru creier. Curcumina, ingredientul activ din curcuma, s-a dovedit că traversează bariera hematoencefalică, ceea ce înseamnă că poate intra direct în creier și poate avea efecte pozitive asupra celulelor nervoase. Ajută la îmbunătățirea memoriei, producția de noi celule nervoase și previne apariția depresiei”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.