Alimente pentru o noapte bună. Ce să NU consumi seara

Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă, dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare.

RomaniaTV.net
12 mai 2015, 08:51
Alimente pentru o noapte bună. Ce să NU consumi seara

Dacă mănânci seara târziu, este foarte important să fii atent la alimentele pe care le consumi, întrucât multe sunt bogate în zaharuri şi grăsimi şi, implicit, în calorii, în timp ce altele sunt mai greu de digerat și îți pot afecta calitatea somnului.

Alimente care nu se consumă seara: carnea roșie

Fără îndoială, carnea roșie este bogată în proteine și se digeră mai greu, astfel că stomacul tău va fi activ o bună parte din noapte, fapt ce poate întârzia apariția somnului, dar poate provoca și gaze, balonare etc.

Mituri despre alimentaţie

Totuși, dacă îți dorești neapărat carne pentru masa de seară, optează pentru un piept de curcan, o variantă mult mai sănătoasă și cu mai puține grăsimi. Stropește pieptul cu un pic de lămâie pentru a ajuta digestia.

Alimente care nu se consumă seara: pizza

Pizza este un fel de mâncare mai potrivit pentru prânz, decât pentru cină. De asemenea, blatul de pizza este realizat din făină rafinată, bogată în grăsimi, astfel că sunt necesare mari eforturi în procesul de digestie. În cazul în care nu te poți abține, optează pentru o pizza cu legume, cu blat din făină integrală.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro