Alimente sănătoase care te ajută la efort fizic şi ce efecte nebănuite au

Te-ai apucat de sport, dar simti ocazional ca trupul tau depune un efort mult prea mare pentru a duce la bun sfarsit antrenamentul? Nu este absolut nevoie sa iei suplimente cu vitamine, ci te poti recurge la fructe al caror continut nutritiv iti ajuta corpul sa faca fata efortului.

05 iun. 2014, 05:39
Alimente sănătoase care te ajută la efort fizic şi ce efecte nebănuite au

Avocado

Oamenii de stiinta de la Universitatea Buffalo (SUA) au descoperit ca femeile sportive care practica joggingul si mananca mai putin de 20% grasimi bune, nesaturate, prezinta riscuri mai mari de accidentare decat cele care consuma cel putin 31% grasimi bune. Profesorul doctor Peter J. Horvath sustine ca riscul de accidentare este asociat cu dietele sarace in grasimi, care duc la slabirea musculaturii si a articulatiilor.

Fructul contine grasimi nesaturate care pot ajuta la diminuarea colesterolului in sange. Totodata, avocado este practic o bomba de sanatate care intareste organismul si, mai ales, musculatura pentru a face mai usor fata efortului fizic.

CITESTE SI: 8 alimente pe care nu ar trebui să le cumperi de la supermarket

Bananele

Scapati de crampele musculare mancand banane! Fructul este bogat in potasiu si este un bun inlocuitor al substantei pierdute prin transpiratie in timpul efortului fizic. O banana de marime medie contine 400 de miligrame de potasiu, echivalentul a doua felii de paine integrala. Totodata, bananele sunt bogate in carbohidrati (29 de grame), nutrienti de care aveti nevoie pentru a avea energia necesara ca sa efectuati antrenamentele.

Fructele de padure

Cercetatorii americani de la USDA au introdus in lista primelor 20 de alimente foarte bogate in antioxidanti fructele de padure. O singura mana de zmeura, afine sau capsune reprezinta o sursa excelenta de nutrienti care iti protejeaza musculatura de efectele nocive ale radicalilor liberi, care pot aparea in timpul antrenamentelor.

VEZI SI: Descoperă alimentele care te ajută să slăbeşti vara

Morcovii

Deliciosi la gust, morcovii sunt un pachet de carbohidrati sanatosi, cu eliberare treptate, care ofera organismului energia si potasiul necesare pentru controlul presiunii arteriale si a contractiilor musculare.

Citeste mai mult pe lyla.ro