Alimente stricate şi şoareci, în rafturile hipermarket-urilor VIDEO

O echipă România TV a descoperit curse de şoareci într-un hipermarket din Capitală. Şefii magazinului au recunoscut că au peste 100 de curse de şoareci în magazine. 

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 15:38
Alimente stricate şi şoareci, în rafturile hipermarket-urilor VIDEO

Sergiu Meica, director departamentul de calitate al unei fabrici de mezeluri, a declarat că problema prezenţei rozătoarelor în spaţiile de producţie şi comercializare este o realitate. Şi Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC, a declarat, la România TV, că în astfel de situaţii există nişte proceduri pe care marile magazine trebuie să le respecte.

El a mărturisit că s-a confruntat cu situaţii în care consumatorii au prezentat diverse situaţii de acest gen. Au fost şi situaţii în care chiar de la producători unele produse aveau urme de rozătoare sau chiar rozătoare în stare de putrefacţie.

Cerbulescu a mai adăugat că în perioada Sărbătorilor Pascale la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului s-au desfăşurat peste 1.000 de controale în magazine unde au fost verificate peste 120 de tone de carne şi produse alimentare din care au fost retrase 32 de tone. Au fost aplicate sancţiuni de peste 1.200.000 de lei.

La nivelul Bucureştiului au fost înregistrare peste 60 de reclamaţii din partea consumatorilor.