Alimentele care ne fac fericiți. Alungă stările de anxietate și tristețe. Mihaela Bilic: „Această consistență cremoasă influențează o anumită zonă din creier”

Mihaela Bilic a explicat care este alimentul pe care mulți îl introduc în cura de slăbit, dar care, de fapt, ar trebui să fie interzis.
Alina Costache
12 apr. 2024, 16:52
Alimentele care ne fac fericiți. Alungă stările de anxietate și tristețe. Mihaela Bilic:

Mihaela Bilic vine mereu cu recomandări utile pentru persoanele care vor să îmbrățișeze un stil de viață sănătos și care vor să cunoască mai multe informații referitoare la nutriție.

Există un aliment pe care mulți români îl introduc în dieta lor de slăbit, și anume fisticul. Mihaela Bilic atrage, însă, atenția, precizând că el trebuie consumat cu moderație. 10 boabe de fistic pe zi sunt mai mult decât suficiente.

„Nu, atenție, e super-concentrat! Fisticul e mai degrabă un super-aliment. Poate fi consumat nu mai mult de zece boabe. Spun asta pentru că zece boabe înseamnă 100 de calorii. S-ar putea ca dintr-o pungă de 100 de grame de fistic să fie mâncarea ta pe toată ziua sau bugetul de calorii pe toată ziua. Da, fisticul ține de foame, dar în loc de mâncare. Și atunci nu mai mâncăm altceva dacă vrem să slăbim”, a declarat Mihaela Bilic în exclusivitate pentru FANATIK.

Citește și Rețetă de ciorbă de miel. Bucătarii celebri dezvăluie secretul pentru un gust deosebit. Ce trebuie să pui la fiert

Totodată, nutriționista a dezvăluit care e alimentul sau alimentele care pot să alunge stările de tristețe, anxietate. Sunt unele produse care ne fac fericiți, dar care îngrașă.

„Categoric există alimente care ne pot face fericiți. La capitolul fericire pe dulce, să zic așa, înghețata e numărul unu în top. E foarte interesant. Nu întâmplător vedem în toate filmele, când sunt persoane triste, fete care plâng, părăsite, abandonate, sărăcuțele stau pe canapea cu cutia de înghețată și se uită la televizor și mănâncă. Înghețata ne dă o stare de fericire datorită faptului că are o consistență cremoasă și această consistență cremoasă influențează o anumită zonă din creier, care n-are legătură cu nutrienții și ne dă o stare de bine. Plus zahărul cu lapte, acest amestec miraculos… Nimeni nu știe să explice de ce. Laptele oricum era răspunzător pentru o stare de liniștire și cu zahărul din înghețată e o rețetă, cum să zic, garanție pentru fericire 100%”, a mai spus nutriționista.

Un aliment care e considerat antidepresiv este brânza, a mai dezvăluit Mihaela Bilic.

„Apoi, dacă vorbim despre alimentele sărate, e incredibil, dar brânza e un aliment antidepresiv. Și este demonstrat că în compoziția ei există niște aminoacizi, care în momentul în care noi mâncăm brânză cu pâine, nu goală, e o combinație perfectă pentru fericire.

Dar nu e indicată pentru siluetă, e foarte interesant că această combinație ne crește nivelul de serotonină. Triptofanul din brânză găsește căile spre creier goale datorită faptului că pâinea este prezentă. Deci se poate merge fără probleme pe pâine cu brânză.

Apoi, serotonină în mod natural avem în banană. E adevărat că este un fruct care a fost pus la colț, apropo de slăbit. Iată că banana ne dă și stare de fericire și ne dă și energie. Putem să ne ajutăm cu mâncare. În general, împotriva depresiei și anxietății funcționează orice mâncare care îți place, ceva ce mănânci din suflet, fără vinovăție”, ne-a spus Mihaela Bilic.

Citește și Răsfăţ culinar ca la bunica şi în Postul Paştelui: Salam de biscuiţi, reţetă de post la fel de delicioasă

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!