Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Se spune că aduc sănătate și noroc în noul an

Îți dorești sănătate și noroc în noul an? Trebuie să știi că anumite alimente pe care le consumi la masa de Revelion pot influența aceste lucruri.

31 dec. 2022, 10:00
Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Se spune că aduc sănătate și noroc în noul an

După ce au petrecut de Crăciun cu familia, milioane de români își fac planuri pentru Revelion. Mulți și-au făcut deja rezervări la hoteluri și pensiuni din țară sau doar la restaurant, dar sunt și români care petrec de Revelionul acasă. Românii sunt superstițioși și pentru noapte dintre ani respectă anumite reguli, precum să ai bani în buzunare, să porți ceva roșu. Dar și partea culinară ocupă un loc important în cultura românilor, anumite alimente nelipsind de pe masa de Revelion. Se spune că atrag norocul și sănătatea în noul an.

Citește și: Sfaturile ANPC în prag de Sărbători. Alimentele şi băuturile la care trebuie să avem grijă! Sfaturile Infocons

De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească pește. Specialistii in nutritie recomanda să consumam peste de doua ori pe saptamană. Carnea de pește este mult mai sănătoasă, contine grasimi bune si te ajuta daca vrei sa slabesti.

Se spune că persoanele care mânâncă pește la trecerea dintre ani ”alunecă” mai uşor printre necazuri. Superstițioșii spun că peștele consumat la masa de Revelion aduce noroc.

 

 

De pe masă la trecerea dintre ani nu trebuie să lipsească nici carnea de porc. Suculentă, bogată și grasă, carnea de porc simbolizează bogăția și prosperitatea.

 

Nici strugurii albi nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Strugurii sunt simbolul belșugului. Tradiția spune că la miezul nopții trebuie să mănânci 12 boabe de struguri albi pentru a avea parte de 12 luni dulci și pline de sănătate.

 

Legume verzi – pentru prosperitate. Salata verde și varza simbolizează banii. Superstițioșii spun că este bine să le consumi de Anul Nou pentru a avea parte de prosperitate în anul care vine.

Citește și: Piftie de curcan, rețetă rapidă. Secretul unui preparat delicios şi dietetic

Pe masa de Revelion nu ar trebui să puneți niciodată carne de pui. Se spune că cel care mănâncă pui de găină va fi risipitor tot anul. Dacă nu vreți pește sau porc, puteți mânca curcan. Curcanul este considerat o pasăre care aduce noroc la bani.