Alimentele care scad în mod natural nivelul colesterolului

Ai grijă de inima şi de arterele tale consumând din plin aceste alimente care scad nivelul colesterolului.

RomaniaTV.net
23 ian. 2015, 10:45
Alimentele care scad în mod natural nivelul colesterolului

Daca ideea ta de alimentatie sanatoasa este sa optezi pentru „popcorn cu unt” in loc de „popcorn cu unt din plin”, atunci ar trebui sa iei in considerare o schimbare la capitolul sanatate. Ai grija de inima ta si incepe sa incluzi chiar azi indieta ta aceste alimente sanatoase:

1. Ovaz

Daca esti in cautarea unor idei pentru a reduce colesterolul, cheia este pur si simplu sa iti schimbi masa de dimineata. Prin faptul ca treci pe un mic dejun care contine doua portii de ovaz poate reduce nivelul colesterolului LDL (sau colesterolul „rau”) cu 5,3% in doar 6 saptamani. Cheia acestui „distrugator” al colesterolului este beta-glucanul, o substanta din fulgii de ovaz care absoarbe colesterolul LDL, pe care corpul tau il excreta apoi.

Citeşte şi Remediu MIRACULOS. De ce este bine să amesteci USTUROI cu LĂMÂIE

2. Vinul rosu

Oamenii de stiinta ne dau inca un motiv pentru a bea pentru sanatatea noastra. Se pare ca strugurii rosii Tempranillo bogati in fibre alimentare, folositi pentru fabricarea vinului rosu cum este Rioja, pot avea intr-adevar un efect asupra nivelului colesterolului. Un studiu condus de departamentul de metabolism si nutritie de la Universidad Complutense de Madrid din Spania a descoperit ca, atunci cand indivizii au consumat suplimentul din struguri rosii care se gasesc si in vinul rosu, nivelul colesterolului lor de tip LDL scazuse cu 9%. In plus, acei persoanele care aveau valori crescute ale colesterolului si au participat la studiu au observat o scadere de 12 procente in ceea ce priveste colesterolul LDL.

3. Somonul si pestele gras

Acizii grasi Omega-3 sunt una dintre minunile naturale ale lumii in materie de sanatate si s-a dovedit ca acesti acizi grasi alunga bolile de inima, dementa si multe alte boli. Acum acesti acizi grasi pot adauga inca un beneficiu pentru sanatate in repertoriul lor: reducerea nivelului de colesterol. Potrivit cercetarilor de la Universitatea Loma Linda, inlocuirea grasimilor saturate cu Omega-3 (cum ar fi grasimile care se gasesc in somon, sardine si hering) pot ridica mult nivelul colesterolului „bun”, chiar cu 4%.

Citeste mai mult pe feminis.ro.