Alimentele care ţin răceala şi gripa departe de tine. Nutriţionist: „Este regina sezonului rece”

Alimentația joacă un rol esențial în lupta cu gripele și virozele. În sezonul rece, anumite alimente nu ar trebui să lipsească din meniul nostru. 

26 sept. 2022, 10:59
Alimentele care ţin răceala şi gripa departe de tine. Nutriţionist: „Este regina sezonului rece”

Alimentatia are un rol determinant pentru sanatatea noastră. Anumite alimente ajută organismul, mai ales în sezonul rece când corpul are nevoie de susţinere pentru a ţine răceala şi gripa departe.

Alimentele care ţin răceala şi gripa departe de tine

”Antioxidanții sunt vitamine A, C, E, minerale, Seleniu și Zinc, antioxidanți complecși, cum ar fi acidul alfa lipoic sau coenzima Q10, de care am auzit cu toții și pe care le găsim, în special, în legume și fructe.

Să nu uităm că vitamina C o luăm din alimentele crude, tot ce înseamnă preparat termic peste 60 de grade distruge vitamina C. Și foarte important este raportul pe care îl avem în organism între radicalii liberi, care știm că sunt rezidurile pe care le produce fiecare celulă, și antioxidanți. Corpul contracarează efectul radicalilor liberi prin acești antioxidanți. Astfel încât, dacă nivelul antioxidanților este peste nivelul radicalilor liberi, știm că suntem protejați. De aceea sunt persoane care fac infecții oarecum asimptomatice”, a explicat nutritionistul Marilena Murguleț, la Antena 3.

Citeşte şi: ”Aurul din bucătărie” se bea la prima oră: Ceaiul care vindecă răceala mai repede şi îţi dă energie dimineaţa

 

Nutriţionist: „Este regina sezonului rece”

Din dieta noastră nu ar trebui să lipsească alimentele bogate în vitamina C.

Vitamina C este unul dintre cei mai importanti nutrienti, fiind implicata intr-o multitudine de procese ale organismului. Cea mai mare cantitate de vitamina C este asigurata prin consumul alimentelor naturale, pe cat posibil in stare cruda, deoarece, prin gatire la peste 60 de grade, se pierde o cantitate semnificativa de vitamina C.

„Eu consider că regina sezonului rece este vitamina C. Și atunci toate alimentele care ne aduc vitamina C sunt extrem de importante și benefice. Pe lângă vitamina C, avem nevoie de vitamina D”, a mai spus nutritionistul Marilena Murguleț.

Citeşte şi: Sucul-minune care previne bolile de inimă. Trebuie să bei două pahare pe zi!

Cantităţi optime de Vitamina C regăsim în kiwi, citrice, coacăze, broccoli.