Sucul-minune care previne bolile de inimă. Trebuie să bei două pahare pe zi!

Tot mai multe studii efectuate în ultima perioadă au scos în evidenţă efectul binefăcător pe care sucul de merişoare îl are asupra inimii. Mai mult, dacă bei doua pahare pe zi, eşti mai ferit de bolile de inimă!

25 sept. 2022, 11:45
Sucul-minune care previne bolile de inimă. Trebuie să bei două pahare pe zi!
Sucul-minune care previne bolile de inimă. Trebuie să bei două pahare pe zi!

Sucul-minune care previne bolile de inimă. Un studiu realizat în Germania a scos la iveală că, dacă bei două pahare de suc de merişoare pe zi, eşti mai ferit de bolile de inimă. Sursă bogată de fitonutrienti, acest suc are un impact imediat asupra sistemului vascular.

Citeşte şi: Sucul care te protejează de cancer. Bea un pahar în fiecare dimineaţă şi nu vei mai avea probleme de sănătate

Merişorul face obiectul unor studii constante în ultimii 15 ani, graţie bogăţiei de antioxidanţi, care a atras atenţia oamenilor de ştiinţă. Acesta conţine polifenoli care îmbunătăţesc circulaţia sanguină, dar şi funcţionarea rinichilor, ba chiar au efect inclusiv asupra homonilor!

Merişoarele, cunoscute popular şi ca „insulina verde”, sunt consumate de cel puțin 400 de ani, prima referinţă istorică a lor fiind într-o carte despre triburile amerindiene. Fructele de merişor sunt bogate în antioxidanţi, recunoscuţi ca şi apărători ai organismului în lupta cu radicalii liberi, conţin vitamine şi minerale, fiind considerate unele dintre cele mai sănătoase din lume. În ele se regăsesc provitamina A, vitaminele B1, B2, C, minerale, precum fosfor, potasiu, calciu, tanini, fibre alimentare, flavonoide, saponine, acizi graşi esenţiali şi nu numai.

Citeşte şi: Sucul verde care te scapă de kilogramele în plus. Conține o multitudine de vitamine și te protejează împotriva cancerului

Cercetatorii au mai descoperit că sosul de merişoare are efecte benefice, acesta protejând organismul de infecţii şi micşorand riscul de boli cardiace. De asemenea, cele mai cunoscute beneficii ale fructelor de merişor sunt calmarea durerii provocate de artrită şi de reducere a inflamaţiilor. În plus, fiind o sursă bogataă de calciu, merişoarele ajuta la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, întăresc sistemul osos şi reduc riscul de aparitie a osteoporozei. De asemenea, fructul nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece conţine o concentraţie scăzuta de fructoză, ajutând, astfel, la scăderea nivelului de zahîr din sânge.

Citeşte şi: Cel mai bun tratament pentru răceală: cocteilul-minune care îţi întăreşte rapid imunitatea

Totodata, pentru ca sunt bogate în proantocianide, consumul zilnic de merişoare ne protejează de infecţii a cu bacterii patogene, precum E.coli, Helicobacter Pylori sau Streptococcus Mutans.