Alimentele congelate care sunt perfecte pentru o siluetă de invidiat! Se prepară cât ai clipi și au un gust delicios!

În era vitezei timpul valorează extrem de mult, iar o masă rapidă primează în fața uneia care necesită mai mult timp de preparare. Trebuie să știm că majoritatea produselor preparate rapid conțin și foarte multe calorii.

04 mart. 2022, 21:51
Alimentele congelate care sunt perfecte pentru o siluetă de invidiat! Se prepară cât ai clipi și au un gust delicios!

Alimentele congelate care sunt perfecte. Nu te da înapoi să adaugi în coşul tău de cumpărături peştele congelat! Este la fel de sănătos ca şi cel proaspăt. De pildă, antioxidanţii şi acizii graşi omega-3 din somon te vor ajuta să scapi de grăsimea corporală şi să îţi subţiezi talia. Macroul congelat este, de asemenea, la fel de hrănitor ca şi varianta proaspătă şi conţine aceeaşi cantitate importantă de acizi graşi, care susţin pierderea în greutate.

Alimentele congelate care sunt perfecte pentru o siluetă de invidiat! Se prepară cât ai clipi și au un gust delicios!

Una dintre nemulţumirile celor care cumpără legume şi fructe proaspete este că alimentele se strică, înainte de consum. Vestea bună este că variantele congelate sunt la fel de hrănitoare ca şi cele proaspete! De pildă, legumele sunt pline de fibre, nutrimente care conferă saţietate şi ajută la slăbit. Poţi opta, cu uşurinţă, pentru: broccoli, morcovi, mix de legume sau spanac. Totodată, fructele congelate sunt la fel de hrănitoare ca şi cele proaspete. Fructele de pădure sunt des recomandate în curele de slăbit!

Dintre toate metodele de conservare, congelarea este cea mai preferabilă. Vorbim de un proces termic de conservare a alimentelor prin care apa și alte lichide din conținutul lor se cristalizează. Acest proces duce la creșterea volumului alimentului congelat. Cu cât această creștere în volum este mai rapidă, cu atât cristalele formate sunt mai mici. Deci, cu cât cristalele sunt mai mici, cu atât alimentele își mențin structura, deci și proprietățile. Fiind mici, cristalele rup mult mai puţin pereții celulelor în procesul de formare.

În general, sunt mai ușor degradabile vitaminele și sărurile minerale, adică micronutrientii, în timp ce macronutrientii mai puțin. Dintre toți, grăsimile sunt mai problematice la congelare: se separă din cauza cristalelor de apă formate, ceea ce le face să își piardă calitățile organoleptiche. Totodată, tind să râncezească, iar grăsimile râncede devin toxice. Nu suferă transformări în rău proteinele sau carbohidrații, ba chiar devin mai ușor de digerat.

Citește și: Autorităţile din România au început asaltul asupra companiilor ruseşti! Benzinăriile Lukoil şi Gazprom din toată ţara controlate luni la sânge! Amenzi colosale