Alimentele falsificate, un pericol pentru sănătate

Un număr mare de produse alimentare sunt falsificate în fiecare zi, dar producătorii preferă să scoată profit, decât să se gândească la sănătatea noastră. Uleiul e "îndoit" cu alte grăsimi vegetale care au preț mai mic.

RomaniaTV.net
19 nov. 2015, 09:11
Alimentele falsificate, un pericol pentru sănătate

Mierea este contrafăcută în proporție covârșitoare, iar pâinea neagră, nici nu mai vorbim. Coloranții sunt ingrediente nelipsite din multe, prea multe produse destinate consumului. În caz că nu știai, mierea, uleiul de măsline, mezelurile, lactatele și pâinea se numără printre cele mai falsificate alimente.

Cum le recunoști? Aici e problema. Nu prea reușești. Se fac teste cu rezultate precise în laboratoare, dar până ajungem acolo, mâncăm. Și uităm. Mai ales că gustul e bun.

Citeşte şi  Cele mai rele alimente pentru creierul tău

Sunt un pericol pentru sănătate

Dacă reduci cantitatea de mezeluri consumată, riscurile pentru sănătate sunt mai mici. Dacă însă ignori atenționările medicilor specialiști și ale nutriționiștilor, te expui unor probleme care se agravează în timp.

Un aliment contrafăcut înseamnă că un ingredient din compoziţia lui a fost eliminat parţial sau total ori i s-au adăugat diverse substanţe pentru aspect, greutate sau volum. Sau toate la un loc.

De asemenea, alimentele falsificate sunt și produsele care sunt „îmbogăţite” cu mai mulţi aditivi decât este permis.

Citeşte mai mult pe click!pentrufemei.ro