Alimentele pe care trebuie neapărat să le evitaţi înainte de culcare. Din cauza lor puteţi avea insomnii

Cu siguranţă v-aţi confruntat de nenumărate ori cu insomniile. Circa 20% din populaţia globală nu doarme suficiente ore pe noapte, iar 50% suferă de insomnie, potrivit unui studiu realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului.

22 nov. 2021, 23:26
Alimentele pe care trebuie neapărat să le evitaţi înainte de culcare. Din cauza lor puteţi avea insomnii

Alimentele pe care trebuie neapărat să le evitaţi înainte de culcare. Insomnia este o tulburare de somn care se manifestă prin dificultati în a adormi, trezire pe timpul nopţii sau somn de slabă calitate. Potrivit datelor, mai mult de 50% dintre români dorm mai puţin de 7-8 ore pe noapte şi peste 75% suferă de epuizare. Considerată una dintre cele mai răspândite afecţiuni moderne, lăsată netratată, insomnia poate afecta sistemul cardiovascular, scădea puterea de concentrare şi creşte riscul de obezitate.

Insomnia poate fi evitată, cred experţii, cu ajutorul alimentaţiei. Sunt anumite alimente şi băuturi care influenţează foarte mult felul în care dormim şi care ar trebui, pe cât posibil, evitate.

Alimentele iuţi

Când ne gândim la alimente iuţi, cel mai probabil primele care ne vin în minte sunt ardeiul iute sau piperul. Ei bine, da, acestea trebuie neapărat evitate înainte de culcare. Pot provoca arsuri la stomac şi pot ridica temperatura corpului, care afectează calitatea somnului.

Roşiile

Sunt foarte sănătoase şi e bine să le consumăm pe timpul zilei, dar în niciun caz seara. Sosul de roşii consumat înainte de culcare poate provoca arsuri la stomac, mai ales pentru cei sensibili. Acest lucru ne strică şi somnul.

Citiţi şi Remedii naturale pentru combaterea insomniei

Ciocolata neagră

Unul dintre aceste alimente este ciocolata neagră. E un produs consumat de cei care simt nevoia de dulce, dar în acelaşi timp vor să slăbească. Totuşi, ciocolata neagră e pe lista alimentelor ce trebuie evitate înainte de somn. Procentul de cofeină din compoziţie poate contribui şi el la apariţia insomniei.

Alte alimente

Mai există câteva alimente care sunt greu de digerat şi, consumate înainte de culcare, pot crea probleme. Acestea sut mezelurile, fasolea, varza murată, nuca de cocos, alunele, nucile, porumbul, alimentele procesate.

Citiţi şi Licoarea-minune care te scapă de insomnie. Iată ceaiul care te va face să ai un somn excelent!