Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat în post. Chef Joseph Hadad: ”Uneori este bine să mai renunțăm la mâncărurile bogate în carne”

De o săptămână a început postul Paștelui. Credincioșii renunță la carne, ouă și brânză pentru următoarele 40 de zile. Pentru a suplini lipsa acestora, Chef Joseph Hadad a dezvăluit care sunt cele mai importante surse de proteine pe perioada postului.

04 mart. 2023, 17:26
Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat în post. Chef Joseph Hadad: ”Uneori este bine să mai renunțăm la mâncărurile bogate în carne”

Postul Paștelui este cel mai lung și strict post din cele patru care există într-un an. Până pe 15 aprilie, credincioşii se vor abţine de la anumite alimente, precum carne, ouă, pește, brânză, lapte. De asemenea, în Postul Paştelui este recomandat să nu se consume untdelemn.

Chef Joseph Hadad vine su sfaturi practice pentru cei care țin post. Potrivit celebrului bucătar ”uneori este bine să mai renunțăm la mâncărurile bogate în carne, măcar pentru două-trei zile pe săptămână”.

Citește și: Alimente pe care să le eviți în Postul Paștelui. Sunt foarte nesănătoase și îți pot face mai mult rău

Chef Joseph Hadad a făcut o listă scurtă cu cele mai importante surse de proteină vegetală, pe care a publicat-o pe blog. Pe lângă soia, năut și linte, sunt și alte alimente pe care ar trebui să le consumați în post.

 

Kale

Un bol mic de kale gătită conține cam trei grame de proteine, adică un pic mai mult decât alte frunze verde închis, cum ar fi spanacul. În plus, este plină de minerale și vitamine și poate fi folosită atât proaspătă, cât și gătită.

 

Cartofii

Cercetări recente au descoperit că în cartofi există proteine importante care ajută la dezvoltarea musculară, mai ales în cazul femeilor. Dar cei mai bogați în proteine sunt cei din soiul russet, care conține o cantitate dublă față de celelalte soiuri.

Citește și: Cea mai gustoasă și simplă rețetă de icre de fasole. Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci

Spirulina

Această algă verde sau albastră este bogată nu doar în proteine, dar și în fier și vitamine, iar două linguri de pulbere de spirulină conțin 8 grame de proteine. Puteți să o amestecați în smoothie-uri și shake-uri, dar și în băuturi calde, precum un latte ori în salate.

 

Semințele de floarea soarelui

Semințele sunt ușor de adăugat în diverse mâncăruri, iar cele de floarea soarelui sunt o soluție bună pentru aportul de proteine pentru că au 29 de grame din acest nutrient pentru un bol mic.

 

Quinoa

Aceste semințe, pentru că nu este de fapt o cereală, conține cam 8 grame de proteine pentru un bol mic, alături de fibre, fier și magneziu, fiind și un aliment preferat de cei cu intoleranță la gluten. Înlocuiți pastele sau orezul cu qinoua și veți obține peparate la fel de bune.