Cea mai gustoasă și simplă rețetă de icre de fasole. Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci

În această perioadă majoritatea românilor au început să țină Postul Paștelui care este cel mai lung și greu post din an. Noi am descoperit o rețetă genială de icre de fasole pe care trebuie neapărat să o încerci.

28 feb. 2023, 17:42
Cea mai gustoasă și simplă rețetă de icre de fasole. Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci
Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci

Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci. Majoritatea românilor aleg în perioada postului să înlocuiască carnea cu produse vegetale, iar la mare căutare este fasolea.

Citește și Postul Paştelui 2022. 5 reţete de post de la Mănăstirea Prislop, a lui Arsenie Boca. Măicuţele ar merita şorţ de Masterchef!

Rețeta de post pe care trebuie neapărat să o încerci

Cei care renunță în perioada postului la carne, vor găsi în fasole o alternativă sănătoasă și foarte gustoasă.

Medicii recomandă consumul de fasole pentru că sunt bogate în proteine, vitamine, minerale și nutrienți. Acestea nu au colesterol sau grăsimi saturate și sunt accesibile oricui.

Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui noi ne-am gândit ca în această perioadă să venim în sprijinul tău și să îți dezvăluim mai multe rețete delicioase care să te ajute să treci mai ușor peste acest post.

Astăzi îți prezentăm o rețetă super simplă și delicioasă de icre de fasole cu care îți vei cuceri întreaga familie.

Pentru această rețetă ai nevoie de 250 g fasole fiartă, 1/2 ceapă roșie mică, trei linguri de ulei, 15-20 ml de suc de lămâie și sare.

Dacă nu ești expert în bucătărie nu trebuie să îți faci griji pentru că această rețetă se prepară foarte simplu și repede. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile noastre și la final vei obține cele mai bune icre de fasole pe care le-ai mâncat vreodată.

MOD DE PRERPARARE: 

După ce ai fiert fasolea, scurge zeama rezultată și clătește sub jetul de apă rece apoi răstoarnă totul într-o sită și lasă să se scurgă bine de surplusul de apă.

Toacă ceapa roșie cât de fin poți și pune-o alături de fasole în vasul unui mixer vertical, tocător sau a unui robot.

Apoi, mixează totul până obții o pastă omogenă în care adaugă treptat ulei. Procedeul este același ca și în cazul icrelor de pește.

După care adaugă sucul de lămâie treptat, sare după gust, iar la final poți să îi mai pui niște zeamă de lămâie în funcție de preferință.

Această rețetă este perfectă pentru prânz și cină și se poate păstra la rece câteva ore.

Mai mult, icrele de fasole pot fi consumate chiar și a doua zi cu pâine simplă sau prăjită, lipii, tortila. Dar le poți consuma și în shaorma, alături de soia sau alte legume trase la tigaie.

Citește și Postul Paştelui 2022. Zece reţete de post de la Mănăstirea Pasărea. Le poţi încerca şi tu