Alimentul banal care accelerază slăbirea, dezvăluit de Mihaela Bilic. „Este esenţial în orice dietă”

În căutarea unei diete sănătoase și eficiente pentru menținerea unei greutăți corporale ideale, multe persoane se confruntă cu reclamele și miturile despre anumite alimente, care, în realitate, pot conține un conținut caloric ridicat și pot duce la acumularea de kilograme în plus. Mihaela Bilic, cunoscută specialistă în nutriție, dezvăluie un secret important: un anumit aliment poate accelera procesul de slăbire și poate contribui la menținerea unei diete echilibrate.

07 feb. 2024, 10:24
Alimentul banal care accelerază slăbirea, dezvăluit de Mihaela Bilic. „Este esenţial în orice dietă”
Alimentul banal care accelerază slăbirea, dezvăluit de Mihaela Bilic. "Este esenţial în orice dietă"

Alimentul banal care accelerază slăbirea, dezvăluit de Mihaela Bilic. Nutriţionista subliniază importanța consumului de alimente care promovează sațietatea și accelerează metabolismul în orice dietă.

„Sunt niște lucruri interesante, pe care nici măcar nutriționiștii nu le înțeleg cu privire la metabolism. S-au făcut inclusiv studii comparative, însă e clar că sunt anumiți nutrienți care intensifică eficiența de a slăbi și atunci, dacă mâncăm puțin, măcar să nu ne fie foame. Ar trebui să fim isteți și să mâncăm alimente umflate cu apă și cu aer, să ni se pară că mâncăm mult, astfel încât să nu iasă calorii multe și mai avem și alimente care accelerează slăbitul”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii La Măruță de la Pro TV.

Citeşte şi: Anca Ţurcaşiu dezvăluie secretele tinereţii. Rutina care întârzie procesul de îmbătrânire

În acest sens, produsele lactate joacă un rol esențial. Mihaela Bilic recomandă consumul zilnic al acestora, inclusiv lapte, kefir, iaurt, brânză proaspătă de vaci și urdă românească, întrucât acestea sunt bogate în proteine și au capacitatea de a accelera procesul de slăbire.

Mihaela Bilic evidențiază că introducerea a trei porții de lactate pe zi în alimentație poate dubla eficiența și randamentul procesului de slăbire. Deși există o varietate de produse lactate disponibile pe piață, este important să alegem produsele cu un conținut redus de zahăr adăugat. Mihaela Bilic avertizează că multe iaurturi cu fructe pot conține cantități semnificative de zahăr, ceea ce le poate face mai puțin potrivite pentru o dietă sănătoasă.

„Eu întotdeauna am băut lapte în loc de apă, mănânc lactate precum bebelușii. Proteina din lapte slăbește și nu există animal căruia să-i dai lapte indiferent de vârstă și să nu-l vrea. Când zic lapte, mă refer la produsele lactate slabe fermentate, laptele dulce, kefir, iaurt, brânza proaspătă de vaci, care e de dietă și urda românească. În momentul în care le introducem în alimentația noastră, iar asta înseamnă trei porții de lactate pe zi, slăbitul se dublează ca eficiență și randament. Lucrurile sunt științifice și demonstrate”, a precizat nutriţionista.

Citeşte şi: Cum reușește nea Mărin să se mențină în formă la 65 de ani. A renunțat la unul dintre cele mai consumate produse de români. ”Sunt 25 de ani de când nu am mai mâncat așa ceva”

În concluzie, secretul alimentului care accelerează slăbirea este reprezentat de produsele lactate, care nu numai că promovează sațietatea, dar și intensifică metabolismul, contribuind astfel la obținerea rezultatelor dorite într-o dietă echilibrată și sănătoasă.