Alimentul banal care previne cancerul, hepatita și obezitatea. Este un adevărat elixir pentru sănătate!

Varza este una dintre cele mai cunoscute și răspândite legume și are numeroase beneficii pentru sănătate. Nu te ajută doar să slăbești, ci să previi sau să tratezi anumite boli.

03 dec. 2022, 19:07
Alimentul banal care previne cancerul, hepatita și obezitatea. Este un adevărat elixir pentru sănătate!
Alimentul banal care previne cancerul, hepatita și obezitatea. Este un adevărat elixir pentru sănătate!

Alimentul banal care previne cancerul, hepatita și obezitatea. Varza murată constituie un adevărat elixir pentru sănătate, întărind imunitatea și menținând sănătatea florei intestinale.

Varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre substanțele active se numără: vitamina C, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 și B9, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fosfor și iod. De asemenea, varza conține, de asemenea, cantități mici de alți micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină.

Citeşte şi: Alimentul minune cu care slăbești în mod sănătos. Ar trebui consumat de toată lumea

Varza murată conţine microorganisme benefice florei intestinale, deci se transformă într-un produs probiotic şi este de foarte multe ori lăudată prin conţinutul mare de vitamina C. Este excelentă pentru eliminarea toxinelor și contribuie în același timp la vitaminizarea întregului organism, datorită faptului că în acest lichid se găsesc o mare parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în varza proaspătă, dar și alte substanțe benefice precum sărurile minerale, fermenții și enzimele.

Varza murată, un adevărat elixir pentru sănătate

Iată principalele beneficii pentru sănătate pe care le aduce varza murată, conform doctorulzilei.ro:

Previne obezitatea. Acest aliment are puține calorii (20 Kcal/100 grame), dar multe fibre alimentare și instalează rapid sațietatea Curăță organismul de toxine şi poate determina schimbarea comportamentului alimentar şi a stilului de viață.

Ajută la detoxifierea hepatică. Sulforafanul din varza murată, fibrele alimentare și antioxidanții au efecte hepatoprotectoare, stimulând sinteza unor enzime implicate în fazele I şi l de detoxifiere hepatică.

Previne cancerul. AVarza murată ae efecte anticancerigene, inducând apoptoza în celulele maligne, prin intermediul glucozinolaților. In timpul fermentației, se produce o substanță numită isotiocianat, care previne răspândirea cancerului, în special al celui de sân, colon, prostată, plămâni şi ficat. Prin conținutul ei crescut de caroten, varza diminuează și riscul apariției acestei maladii.

Citeşte şi: Alimentul care topeşte kilogramele garantat. Mihaela Bilic l-a dezvăluit: „Nu există cură de slăbire fără el”