Alimentul banal care stopează creșterea tensiunii și previne insomnia. Reduce riscul bolii Alzheimer și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Nuca este unul dintre alimentele care vine cu proprietăți impresionante pentru organismul uman. Aceasta este o sursă naturală de calciu și reduce colesterolul.

06 dec. 2021, 17:03
Alimentul banal care stopează creșterea tensiunii și previne insomnia. Reduce riscul bolii Alzheimer și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Alimentul banal care stopează creșterea tensiunii și previne insomnia. Mai mult decât atât, specialiștii spun că acesta poate preveni chiar și apariția bolii Alzheimer. Nucile au beneficii uimitoare asupra creierului uman și al memoriei.

Alimentul banal care stopează creșterea tensiunii și previne insomnia. Reduce riscul bolii Alzheimer și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Astfel, cei predispuși la această boală pot întârzia simptomele și instalarea acesteia prin consumul zilnic de nuci.

Totodată, nucile sunt recomandate și împotriva insomniei. Melatonina este un bun prieten al somnului profund și se găsește în nuci. Astfel, consumul de nuci este foarte bun în special pentru persoanele care suferă de insomnie.

De asemenea, o alimentaţie bogată în nuci poate ajuta la prevenţia cancerului la sân, fiindcă are acizi graşi Omega 3, antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli, potrivit csid.ro. Dar acestea nu sunt singurele beneficii.

Nuca, alimentul care reduce colesterolul, are și un conținut bogat în cupru. Din acest motiv, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie.

Totodată, acestea funcționeazî ca un antioxidant având în vedere conținutul cresut de vitamina E, melatonină și polifenoli, despre care specialiștii din cadrul Universității Loma Linda din Loma Linda, SUA, susțin că ajută la prevenirea oxidării colesterolului rău. Astfel, există un risc mai mic de apariție a aterosclerozei, o afecțiune caracterizată prin îngroșarea și rigidizarea pereților vaselor arteriale.

De altfel, e un bun aliat la reducerea inflamațiilor. Polifenolii din compoziția nucilor luptă împotriva stresului oxidativ și, implicit, a inflamațiilor ce pot apărea ca urmare a dezechilibrului dintre radicalii liberi și antioxidanți.

Oamenii de știință din cadrul Universității Barcelona din Barcelona, Spania, susțin că o subgrupă a polifenolilor, cunoscută sub numele de elagitanine, este implicată în procesul de reducere a inflamațiilor. Bacteriile bune de la nivelul intestinelor convertesc elagitaninele în compuși numiți urolitine, care s-au dovedit a fi benefici împotriva inflamațiilor.

Citește și: Alimentele pe care nu trebuie să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde! Sunt un adevărat pericol pentru sănătate!
Specialiștii susțin, totodată, că și acizii grași Omega-3, alături de magneziu și aminoacidul arginină, ajută la scăderea inflamațiilor din corp.

Citește și: Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!