Alimentul banal care trebuie mâncat în fiecare zi la micul dejun! Topește kilogramele în plus și are nenumărate beneficii asupra organismului!

Nu există om care să nu dorească să aibă o siluetă de invidiat. Însă talie de viespe se ține cu kilograme puține! Tot secretul constă ca procesul de slăbire să fie unul sănătos și nu forțat.

08 mart. 2022, 09:55
Alimentul banal care trebuie mâncat în fiecare zi la micul dejun! Topește kilogramele în plus și are nenumărate beneficii asupra organismului!

Alimentul banal care trebuie mâncat în fiecare zi la micul dejun! Există însă o dietă-minune care te ajută să dai kilogramele jos într-un mod sănătos și ușor.

Alimentul banal care trebuie mâncat în fiecare zi la micul dejun! Topește kilogramele în plus și are nenumărate beneficii asupra organismului!

Jurnalistul TV Michael Mosley, fost medic, recomandă o astfel de dietă sănătoasă. Acesta a povestit despre beneficiile unui consum de doar 800 de calorii pe zi, explicând că introducerea ouălor la micul dejun poate ajuta foarte mult la slăbit.

800 de calorii pe zi înseamnă trei mese, dar cel  mai important este că, la micul dejun, se consumă ouă. Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse de proteine ​​și nutrienți esențiali, care ne fac să ne simțim sătui mai mult timp, hrănesc organismul și induc pierderea în greutate, în timp. Ouale se pot mânca fierte sau sub formă de omletă, alături de somon, cafea, ceai, pâine prăjită sau șuncă.

În cazul acestei diete, Dr. Mosley recomandă consumul de multe lichide, deoarece organismul se deshidratează.

Această dietă nu include consumul de carbohidrați, ca și în dieta keto, acesta fiind şi motivul pentru care caloriile sunt arse rapid, iar kilogramele dispar văzând cu ochii, susţin promotorii acestui regim.

Deși sună tentant, mai ales că aceste alimente conferă saţietate pe termen lung, au puţine calorii şi sunt ieftine, trebuie ținut cont de faptul că fiecare organism reacţionează diferit când are loc o schimbare drastică în regimul alimentar.

Oul reprezintă o sursă importantă de proteine, lipide, vitamine liposolubile A, D şi E cu efect antioxidant, minerale (fosfor, calciu, fier) şi oligoelemente. Toate acestea cu un conţinut caloric scăzut, de doar 80 de calorii la un ou de mărime medie. Aceste calorii pot fi „furate”, de exemplu, din numai 40 de grame de carne, 20 grame de brânză ori 150 ml de lapte.

Citește și: Sigur nu știai asta! Aportul caloric al oului se schimbă în funcție de modul de preparare.
Ajută la dezvoltarea creierului în stadiul intrauterin şi favorizează creşterea armonioasă a copiilor datorită prezenţei colinei (100 mg /ou) şi a acidului folic, motiv pentru care este frecvent recomandat consumul de ouă în timpul sarcinii. În plus, colina din ouă se pare că ar avea rol de protecţie împotriva anumitor forme de cancer, în special cancer de sân.

Protejează vederea şi previn afecţiunile oculare graţie conţinutului de luteină şi zeaxantină din gălbenuş, substanţe puternic antioxidante care ajută la fixarea retinei. Studiile au demonstrat că aceste substanţe pot reduce semnificativ riscul de apariţie a cataractei şi a degenerescenţei maculare, afecţiuni frecvent întâlnite în special în rândul persoanelor vârstnice. De asemenea, ouăle sunt surse bogate de vitamina A, a cărei carenţă poate duce chiar la orbire.

Citește și: Dieta cu ouă fierte, periculoasă pentru organism. Avertismentul lansat de specialiștii în nutriție!