Alimentul care nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine. Este şi un remediu folosit de sute de ani

Mierea de albine este un aliment prezent în aproape toate bucătoriile din întreaga lume. La început era folosită în ritualuri religioase, însă cu trecerea anilor a fost introdusă în medicina naturistă, în cosmetică, dar şi în alimentaţie. Datorită gustului său dulce, mierea poate fi înlocuitor pentru zahăr. 

10 mai 2022, 13:55
Alimentul care nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine. Este şi un remediu folosit de sute de ani

România se afla printre primii producatori de miere de albine la nivelul Uniunii Europene, cu o productie medie anuala situata intre 22.000 si 24.000 de tone. Dar cu toate acestea, mierea lipseşte din bucătăria multora. Românii nu sunt mari consumatori de miere. În ţara noastră consumul de miere abia atinge 500 de grame pe cap de locuitor într-un an, fiind cu mult sub media europeana.

Citeşte şi: Consumă o linguriță de miere zilnic. Recomandarea făcută de profesorul Vlad Ciurea pentru toți românii

Mierea nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine. La ce poate fi folosită

Mierea este un îndulcitor natural, dar şi un aliment cu numeroase substante nutritive. Poate fi o alternativă la zaharul rafinat. Fie că îl pui în ceai, în cafea sau în prăjituri.

Citeşte şi: Ce se întâmplă când consumi miere încălzită. Prof. Gheorghe Mencinicopschi dezvăluie ce efecte are asupra organismului

Pe lângă rolul de îndulcitor, mierea are şi numeroase proprietăţi pentru organism, fiind folosită de ani buni în medicina alternativă.

Mierea are proprietati antibacteriene şi ajută în lupta împotriva infectiilor. Mulţi o consumă alături de lămâie atunci când sunt răciţi. Mierea ajută la calmarea gatului iritat şi a acceselor de tuse.

De asemenea, mierea este des folosită de sportivii de performanţă, fie înainte de antrenamente, ori la competiţii. Este o sursa de energie care nu induce hipoglicemia.

Mai mult, miere îi ajută pe cei cu probleme cu costipaţia. Probioticele din miere ajuta la echilibrarea florei intestinale si la mentinerea unui tranzit intestinal optim.

Şi nu în ultimul rând, mierea este folosită în cremele naturale ori în maştile pentru faţă. Mierea are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante fiind ingredientul perfect pentru orice tip de ten.

Citeşte şi: Amestecă un ou cu o lingură de miere. Trucul simplu care face minuni! Orice româncă râvnește la acest rezultat!

Dar miere nu este folosită doar acasă, ci de-al lungul anolor a început să fie folosită pe scară largă în industria cosmetică. Este folosită în sampoane pentru păr deshidratat sau vopsit, pentru fabricarea cremelor destinate persoanelor care suferă de acnee sau pentru cele mare au ten uscat. De asemenea, este întâlnită în balsamul de buze, dar şi în cremele anti-aging, datorita continutului ridicat de antioxidanti.