Alimentul care trebuie evitat cu orice preț! Medicul Vlad Ciurea spune tot adevărul: „Este toxic. Creierul nu apreciază deloc!”

Dacă ne dorim o viață sănătoasă este necesar să acordăm atenție asupra alimentelor și produselor pe care le consumăm. Există lucruri de care nu ar trebui să ne atingem niciodată. Iată ce a dezvăluit medicul Vlad Ciurea.

28 oct. 2023, 10:48
Alimentul care trebuie evitat cu orice preț! Medicul Vlad Ciurea spune tot adevărul: „Este toxic. Creierul nu apreciază deloc!”
Alimentul care trebuie evitat cu orice preț! Medicul Vlad Ciurea spune tot adevărul: „Este toxic. Creierul nu apreciază deloc!”

Alimentul pe care trebuie să-l evităm cu orice preț, conform semnalului de alarmă tras de medicului Vlad Ciurea, este zahărul, cunoscut ca dușmanul creierului. Chiar medicul însuși a renunțat la acest aliment!

Citește și: Trucul folosit de pițipoance pentru o siluetă de vis care te bagă în spital! Derivatul din alcool care face ravagii printre tinere

Deși mulți români îl iubesc, zahărul este un inamic al sănătății creierului și ar trebui evitat. Ideal ar fi să nu îl consumăm nici măcar o dată pe an. Cunoscutul medic Vlad Ciurea a renunțat de mult la consumul de zahăr din conștientizarea efectelor sale nocive asupra creierului.

Zahărul poate fi considerat un aliment toxic, motiv pentru care Vlad Ciurea a ales să îl elimine complet din dieta sa, înlocuindu-l cu alternative sănătoase.

Chiar dacă deseori simțim nevoia de dulce, există opțiuni mai sănătoase decât zahărul, precum mierea sau stevia. Medicul susține că obține necesarul zilnic de dulce din fructe.

„Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători”, a spus medicul, la Antena 3.

Tot din lista alimentelor care nu fac bine creierului trebuie să menționăm și grăsimea. Medicul Vlad Ciurea a spus că dacă stomacul iubește alimentele grase, nu același lucru se poate spune despre creier.

Toate alimentele tocate, adică mult iubitele sarmale sau cârnații grași, sunt alimente care ar trebui evitate pe cât posibil. Medicul spune că creierul nostru iubește grăsimea puțină.

Foarte important pentru un creier sănătos este să consumăm și multă apă și să ne odihnim pe timpul nopții.

„Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul”, a mai spus medicul.

Citește și: 5 plante care scad glicemia. Bune pentru diabetici, dar și pentru cei la risc să facă boala!