Alimentul considerat prima sursă de cancer. Este extrem de periculos, deşi se vinde în orice supermarket

O investigație recentă atrage atenția asupra unui produs omniprezent în supermarketuri, catalogat ca fiind mai periculos decât zahărul și asociat cu riscul crescut de cancer. Este vorba despre uleiul de palmier, un ingredient prezent într-o varietate de produse alimentare.

06 feb. 2024, 10:32
Alimentul considerat prima sursă de cancer. Este extrem de periculos, deşi se vinde în orice supermarket
Alimentul considerat prima sursă de cancer. Este extrem de periculos, deşi se vinde în orice supermarket

Alimentul considerat prima sursă de cancer. Medicii și nutriționiștii avertizează că acest aliment poate acționa ca un catalizator pentru dezvoltarea cancerului și ar trebui evitat cu fermitate din dieta zilnică.

Uleiul de palmier, folosit frecvent în produse alimentare precum margarina, brânza și alimentele de tip fast-food, este considerat un factor de risc major pentru sănătate. Conform experților, acesta poate fi considerat chiar „prima sursă de cancer”, depășind pericolul reprezentat de zahăr.

Citeşte şi: Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba despre alimentul preferat al românilor! ”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat”

Medicul nutriționist Wasim Nazer avertizează că peste 70% dintre produsele alimentare conțin ulei de palmier, iar consumul acestuia poate crește semnificativ riscul de îmbolnăvire. Mai alarmant este faptul că acest ulei este frecvent folosit în industria alimentară, fiind preferat pentru rezistența sa la temperaturi ridicate și costul său redus.

Despre uleiul de palmier s-au efectuat numeroase studii și cercetări, iar concluziile indică faptul că, deși poate rezista la temperaturi înalte, acesta poate fi extrem de dăunător pentru organism. Unele restaurante mențin acest ulei în uz timp îndelungat, ceea ce poate afecta negativ calitatea alimentelor preparate cu el și poate pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Citeşte şi: Regimul doctorului Virgiliu Stroescu care te aduce la dimensiuni de top-model: „Au venit cu 140, 150 de kg și i-am adus la 70. Trebuie să fie jumătate apă!”

Consumul de ulei de palmier, prezent într-o gamă largă de produse alimentare, reprezintă un risc major pentru sănătatea publică. Avertismentele specialiștilor ar trebui luate în serios, iar consumatorii ar trebui să fie vigilenți în privința etichetelor produselor alimentare și să își adapteze alegerile alimentare pentru a evita expunerea la acest ingredient considerat nociv.